Mire elég 1 liter festék?

1 liter Chalk Paint™ festék 13 nm-re elég. Ez áll a dobozon. Persze sok függ attól, hogy milyen felületre kened. Általánosságban véve elmondható, hogy egy átlagos konyhakredencre, vagy például egy méretesebb komódra, vagy egy kétajtós ruhászszekrényre elég 1 liter festék. Lehet, hogy ennél többre is. De az is lehet, hogy belül is lefested, a hátát is lefested, esetleg több rétegre lesz szükséged, mint előtte gondoltad… A tapasztalat azt mutatja, hogy sokkal kevesebb fogy a festékből, mint amit az emberek festés előtt gondolnak, hogy el fognak használni.

MENNYI IDŐ, AMÍG A FESTÉK MEGSZÁRAD?

A Chalk Paint™ festék rendkívül gyorsan szárad, körülbelül 20-40 perc, felülettől függően. Ha elkezdesz egy bútort festeni, mire a végére érsz, az eleje meg is száradt, így rögtön folytathatod is a munkát.

MIÉRT RAGAD TÖBB NAP UTÁN IS BÚTOROM?

Valószínűleg azért, mert túl vastagon kented a viaszt, és viaszolásnál nem törölted vissza a felesleget egy puha pamutronggyal. Javasoljuk, hogy nézd meg Annie erre vonatkozó videóját ITT. Mindig úgy viaszolunk, mintha a kezünket krémeznénk, jól bele kell dörgölni a felületbe. A festék be kell szívja a viaszt, majd a felesleget vissza kell törölni ronggyal, majd meg kell várni, hogy a viasz kikeményedjen. Ez hivatalosan 5-21 napig terjedhet hőmérséklettől és páratartalomtól függően, de a tapsztalatok szerint a kikeményedés nem szokott tartani 5 napnál tovább.