Nemiskacat

Bútor és miegymás, ami nem is kacat…

Három gyermekes anyukaságom előtti életemben közgazdászként dolgoztam. Pár éve szeretettem volna vásárolni egy rusztikus, koptatott bútort, ehelyett azonban pénztárcakímélés okán inkább “csináld magad” antikolási technikák után kezdtem kutakodni az interneten. Így találtam rá Annie Sloan festékére, melynek használata annyira megtetszett, hogy kis közösséget kezdtem szervezni olyanokból, akik szintén szerették volna kipróbálni ezt a festéket és szívesen fedezték fel az otthoni bútorfestés örömét. Ebből teljesedett ki a Nemiskacat blog.

Számomra Annie Sloan Chalk Paint™ festéke új távlatot nyitott a bútorfestéshez való megközelítésben, és azt a szinte átütő erejű felfedezést hozta, hogy a bútorfestés lehet végtelenül egyszerű és szórakoztató foglalatosság is egyben.

Annie-nél Oxfordban tett személyes látogatásom után, 2014-ben nyitottam meg látványműhelyem Biatorbágyon, ahol a kírérletezéssel és kreativitással teli bútorfestés élményét szeretném átadni a hozzám betérőknek. A Nemiskacat Látványműhely egy olyan hely, ahol segítünk, hogy megvalósíthasd saját bútorfestési ötleteid, akár új életteret alakítasz ki, akár a nagyi rég porosodó bútorát szeretnéd átfesteni, vagy csak unod a meglévőket, ragadj bátran ecsetet és fesd át! Műhelyünkben útmutatást kapsz a Chalk Paint™ színekről, workshopjainkon megtanulhatod hogyan használd egyszerűen a különböző antikolási- és bútordekorációs technikákat, de akár el is hozhatod a bútort és segítünk lefesteni, vagy ha mégsem mernél belevágni egyedül, elkészíti neked a Nemiskacat Bútortuning Csapata! Szerettel várlak,

Szendrődi Enikő

www.nemiskacat.hu

Nemiskacat Látványműhely

2051, Biatorbágy, Csillag utca 7./Fő utca sarok

Tel: +36 23/781-345

Az Asztalom

… “Aki az asztalt kieszelte,a világot köré ültette.” …

Bútorfestéssel körülbelül 2 és fél kezdtem el foglalkozni, előtte hivatásos sportoló voltam, de már kislánykoromban is havonta átrendeztem a szobámat. Szeretek rajzolni, festeni és egyedi, kézzel festett bútorokat szeretek készíteni.

Beleszerettem az Annie Sloan festékekbe és ez az elköteleződés kijelölte számomra az utat és meghívást kaptam arra, hogy ezt másoknak is mutassam meg és lehessen a műhelyemben kapni nemcsak az általam késztett egyedi bútorokat, hanem magát az alapanyagot is.

Imádok Annie Sloan forgalmazónak lenni és nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy személyesen is megismerhettem Annie Sloan-t, akinek a stílusa igazi inspirációs forrás a számomra.

A bútorfestés és a rendszeresen tartott családi hangulatú wokshopok tartása mellett rengeteg tervem és álmom van a jövőre nézve, de egyelőre ez így is gömbölyű, ahogy most van.. mintha csak álmodnék.. hiszen azzal foglalkozhatok, amir a legjobban szeretek.

Bútorfestést, bútorfelújítást, cégtábla festést, ajtó, ablak, fa mennyezet, padló antikolást, falfestést vállalok.
Nézz körül a munkáim között. A műhelyemben megnézheted, megtapogathatod a bútoraim, padló, fal, képkeret dekorációkat. Kényelmesen egy tea mellett ötletelhetünk, színeket választhatunk, alternatívákat kereshetünk.

Szerettel várlak!

Nemes-Gergely Erika

Az Asztalom

2100, Gödöllő, Szilhát uca 40.

Bútorfaló

Családi összefogásból lett alkotóműhely

A művészetek iránti fogékonyságom már gyermekkoromban megnyilvánult, mindig imádtam festeni, rajzolni, a kézműveskedés mindig lételemem volt, számtalan dekupázs technikával készített ajándék került ki a kezem alól.
Már több alkalommal kaptam bútor méretű ládák festésére, díszítésére megbízást, majd konkrétan bútorfestésre kértek fel. Az általam eddig használt anyagoknál és technikáknál valami minőségibb megoldást kerestem. Rövid kutatás után rátaláltam az Annie Sloan Chalk Paint™ festékre, mely a bútorfestés új dimenzióját nyitotta meg előttem.

Nem sokkal azután, hogy elkezdtem dolgozni ezzel a festékkel, eldöntöttem, hogy szeretném forgalmazni is. Megfelelni a feltételeknek első pillanatban lehetetlennek tűnt, aztán családi összefogással, rengeteg munkával egy kis irodából vintage teraszt varázsoltunk, ez lett a BútorFaló Látványműhely. Nagyon büszke vagyok rá, mert itt minden ami látható, saját kezűleg készült.

Nagy megtiszteltetés, mert nap mint nap új embereket ismerek meg személyesen vagy csak egy telefonbeszélgetés erejéig. Szeretek segíteni színválasztásban, tanácsot adni festéssel kapcsolatban és nagy örömet okoz, ha másoknak a festés után sikerélménye lesz, de a legjobb érzés, amikor egy véletlen beszélgetés közben kiderül, hogy követik az oldalamat és örömmel megkérdezik: “Te vagy a BútorFaló???”

Szeretném még több emberrel megismertetni ezt a fantasztikus festéket és a benne rejlő lehetőségeket, szívesen vállalom megrendelésre bútorok, tárgyak festését, antikolását.

Jakó Edit

www.butorfalo.hu

Bútorfaló Látványműhely

4400, Nyíregyháza, Szarvas utca 4.

Balogh Gyerekek

Érték-művek, mű-értékek

A bútorfestés sok-sok évvel ezelőtt vette kezdetét, ugyanis a család vidéki hoteljében már a kezdetektől igyekeztünk úgy kialakítani a belső tereket, hogy azok egytől-egyig különleges, hangulatos és meleg színekben pompázzanak. Így egyértelmű volt, hogy ha kell, átkenünk. Mindent.

A DIY világunkban egy mérföldkő volt, mikor rátaláltunk a festékre. 2 éve történt, és mi volt a legboldogabbak, hogy megtaláltuk Annie-t! Első ecsetvonásra szerelem volt, ez nem kérdés, azóta 33 színben látjuk a világot.

Támogatunk, bátorítunk, és átadjuk azt az érzést, ami nekünk a legfontosabb: az alkotás örömét. Nagyon élvezzük, Noszvajon már mindenki Chalk Paint függő.

Rengeteg ötletünk van, és sokat kell még dolgoznunk. Hosszú távon kreatív közösség építése a cél, valamint egy minél többoldalú, izgalmas és szeretni való Balogh Gyerekek repertoár megteremtése.

Alapvető filozófiánk az, hogy mentsünk meg mindent, ami érték. Amire más azt mondaná, hogy kacat, de mi azt mondjuk rá, hogy atyavilág, mennyi lehetőség van benne! Tudatosan szeretnénk környezetünket védeni és egyben szórakoztatni, örömet okozni minden egyes darabbal, ami újjászületett és még egy esélyt kapott.
Szeretnénk azokhoz szólni, és azok számára alkotni, akik a különleges, egyedi, meghökkentő dolgokat keresik. Akik a bohóságot és játékosságot keresik. Ugyanúgy, mint mi, a

Balogh Gyerekek

Asztalosfabrik

Régi bútorok újragondolása manúfakturálisan

Hiszünk a vidéki életben, és hiszünk abban is, hogy előttünk már annyi minden hasznos dolgot, eljárást, praktikát kitaláltak, hogy azokat szinte csak használni, alkalmazni kell. Kicsit leporolni, kicsit újragondolni, kicsit csinosítani és újra behívni a saját jelenükbe.
Itt, nálunk Zalában még visszaköszönnek az utakon, házakon, bútorokon a régmúlt értékei. Óvatosan, és alázattal nyúlunk ezekhez a tárgyakhoz, épületekhez, eszközökhöz. Megpróbáljuk a régi mesterek szellemiségét ötvözni a mai modern igényekkel. Szívesen foglalkozunk régi és új bútorokkal, mert mindkettőben van alkotás, valami “hidd el érdemes vele foglalkozni!” gondolat. Ha Te magad csinálod, akkor pedig kicsit eggyé is válsz, azzal a tárgyal. Csak az elengedés lesz sokkal nehezebb.
Készítünk, javítunk, festünk, díszítünk bútort, és megpróbáljuk mindezt megmutatni másoknak is, bizalmat öntve beléjük, hogy higgyenek magukba és képesek legyenek bármikor a kreatív gondolkodásra, cselekvésre. Festék- és bútorboltunkkal, inspiráló kézműves festő műhelyünkkel ezt kívánjuk közvetíteni, megmutatni.

Gyere el hozzánk, legyünk egymásra hatással…!
Kozma Család

Asztalosfabrik

www.asztalosfabrik.hu

8356 Kisgörbő, Arany János utca 12.

Francia Kék

Bútor – Stílus – Enteriőr

A kislányaim születése után évekig otthon voltam, ekkor kezdtem bútorok felújításába és találkoztam Annie Sloan Calk Paint festékével, ez pedig meghatározó volt számomra. A bútorfestés új dimenziója tárult fel előttem, hiszen ezt a festéket nagyon egyszerű használni és rövid idő alatt hihetetlen csodák kerülhetnek ki a kezünk alól. Gyönyörű színei vannak, amelyek ráadásul egymással keverhetőek, így ezek tárháza határtalan.
Az elmúlt két és fél évem a lakberendezésről szólt: barátoknak, ismerősöknek festettem bútort, illetve segítettem kialakítani az otthonuk vagy irodájuk arculatát. Állandó látogatója vagyok a lakóhelyemhez közeli bolhapiacoknak – ezek számítanak a legfőbb beszerzési forrásaimnak, ahol kincsekre lehet bukkanni. A régi holmiknak történetük van, általában örökségből származnak – szép formájúak, de nem biztos, hogy a mai otthonokba beleillenek. Ám, ha átfestjük őket, már modern enteriőrbe is helyezhetőek: ez egy sajátos formája az értékmentésnek.  Az újakat is át lehet alakítani úgy, hogy egyedi jellegükkel a szoba díszei legyenek. Szerintem akkor lesz egy házból valódi otthon, ha a bútorok illetve a kiegészítők összeválogatásakor szem előtt tartjuk, hogy régiek és újak megfelelő arányban legyenek jelen, a saját készítésű tárgyak pedig az eszenciát adják.
Régóta vonzódom mindenhez, ami kifejezi a francia életérzést, legyen szó történelemről, filmről, öltözködésről vagy éppen lakberendezésről. A francia egyediség magával ragadó; a rá oly jellemző színvilágot és kopottas hatást Annie Sloan festékeivel tökéletesen el tudjuk érni. Szeptemberben nyitottam meg műhelyemet, ahol a francia lakberendezési stílusjegyek dominálnak. Ide bárki elhozhatja átalakítandó bútorát, igyekszem személyre szóló lakberendezési tanácsokat adni (nem csak francia stílusban), és pl. álkandalló készítését is vállalom.
A célom egy olyan alkotóműhely kialakítása, ahol a bútorfestő workshopok mellett egyéb alkotó tevékenységek is elérhetővé válnak.

Mindenkit szeretettel várok!
Vivien

www.franciakek.hu

9026, Győr, Ady Endre utca 49.

Kisvacak

Kreatív Műhely

“Ami ma vagy, a tegnapi gondolataidból ered….és amiről van egy képed, arra képes vagy”

Lassan kezd kikristályosodni így 40 felé,ki is vagyok Én…. Anya, feleség, testvér, barátnő, és gyermek is.
Felnőtt nő egy játszótérrel, ahol alkothat, kiteljesedhet… értéket menthet, és teremthet 🙂
Úgy gondolom az emberek egyre tudatosabb gondolkodásának köszönhetően sokan felismerték,hogy hogyan is lehet,rég nem használt megunt tárgyainkból felújítással értékes kiegészítőt varázsolni otthonunkba.
Bízom benne hogy munkámmal része lehetek azon közösségnek amely úgy gondolja,hogy megújítani,megőrizni a múlt emlékeit nem csak felelősség,de örömteli feladat is.
Van valami őrült jó érzés abban, amikor meglátok egy régi bútort, végighúzom a kezem rajta és arcon csap valami ismerős illat a gyerekkoromból, a nagymamámnál eltöltött nyarak,mikor még kislányként a málnaszörpöt szürcsöltem a hokedlijén … és akkor, onnan nincs visszaút, beindul a gépezet, a színek, az ötletek eltelítenek…
nincs mese:” a bútornak jönnie kell velem.
Annie festékének kipróbálásával,tudtam hogy valami egészen új ajtókat nyitogatok…megfertőzött…a színei,az egyszerűsége….
Keress bátran ha bútorfestésre vagy csak ötletekre van szükséged!Várlak szeretettel!

Tündi

www.kisvacak.hu

6726, Szeged, Kálvária tér 28.