Ha Te is a bútorfestés szerelmese vagy, akkor nem újdonság, hogy az üres festékes dobozok pillanatok alatt felsorakozhatnak.  Napfény Illata Anikó egy szuper újrahasznosítási tippel rukkolt elő, amellyel Te is könnyedén új életet adhatsz a kiürült festékes dobozoknak. Kíváncsi vagy? Akkor vágjunk is bele!

A festékmaradékok és festékes göngyölegek is hulladékudvarba valók- ellenőrizni kell, melyikben lehet leadni ezeket, vagy a meghirdetett veszélyes hulladékgyűjtések alkalmával is megszabadulhatunk tőlük.

Egy másik lehetőség a dobozok újrahasználata. Először persze az összes festéket el kell használni, ha mégis van maradék, akkor jöhetnek a kis projektek: fess faházikós dekorációkat, alakítsd át az építőkockákat, vagy fesd át az üvegpalackot. Ha már egy csepp festék sem maradt, a dobozt megtisztítjuk és jöhet az újrahasznosítás.

A kis kiszerelésű (120 ml) Annie Sloan Chalk Paint fémkannái nagyon csinosak, régóta tervben volt, hogy felhasználom őket. Amikor elpakoltam a téli ünnepekről megmaradt gyertyacsonkokat, már nem volt kérdés, hogy mi lesz a kis csinos fémdobozokból.

 

ELŐKÉSZÜLETEK

Bizony, a maradék gyertyát öntöm majd bele. A gondolatot tett követte, és előkerültek az alapanyagok:

  • gyertyamaradékok

  • kanóc: a gyertyamaradékok kanócait használtam, de hobbiboltokban is kapható

  • kimosott 120 ml-es AS Chalk Paint festékes doboz

  • csipesz

  • edény az olvasztáshoz

ÍGY VÁGJ BELE!

  1. lépés : A festékes dobozról először leszedtem a címkét, majd a ragacsot eltávolítottam, erre van egy jól bevált receptem, ami mindenféle makacs ragasztót eltávolít.
  2. lépés: Ezután következett a gyertyamaradékok olvasztása: összetördeltem a gyertyákat, és egy konzerves dobozba tettem a viaszt, amit vízzel töltött edénybe tettem, melyet megmelegítettem.
  3. lépés: A kanócot egy csipesz segítségével a dobozra helyeztem úgy, hogy a kanóc leérjen a doboz aljára.

 

TIPP: A teamécses alján lévő kis talpas kanócnak a fémtalpát is felhasználhatjuk az újrahasznosított kanócunk készítéséhez.

Így öntöttem bele a megolvadt viaszt. Ez a viasz nem teljesen tiszta, érdemes óvatosan önteni, vagy egy fémszűrőn megszűrni. A gyertyaöntéshez használt eszközöket ne használjuk étkezési célokra.

Ezután már csak várni kell, amíg megszilárdul a viasz. Addig elkészítettem a címkéket, a feliratok személyre szabhatók, így igazán egyedi lesz az újrahasznosított gyertyánk. Mivel most a minimál stílust szeretem, fehér papírra nyomtattam, de nyomtathatjuk színes papírra is, ha azt szeretnénk.

Ajándéknak is kiváló, de a teraszos kávézások, romantikus vacsorák kedves kiegészítője is lehet.

 

Teljesen odavagyunk az ilyen kreatív ötletekért! Ha a Te tarsolyodban is van pár szuper újrahasznosítási megoldás, akkor mutasd meg nekünk Instagram, vagy Facebook oldalunkat megjelölve!