Kovács-Tajti Alexandra nevével nem először találkozhattok az Annie Sloan Hungary blogján. Festett már át komódot, készített gyerekszobát és azt is megmutatta, hogyan varázsolta újjá a semmiből az előszobájukat. Az izgalmas felújításokból a konyha sem maradhatott ki, azonban itt tett egy merész lépést, és kilépett a komfortzónájából, ami a színválasztást illeti. Hogy sült el? Olvassatok tovább!

A konyha volt talán az első helység az otthonukban, amivel kapcsolatban már a beköltözés előtt biztos voltam több dologban is. Évek óta tudtam, hogy milyen stílust és bútort szeretnék ide, azt hogy milyen színű legyen a fal és azt, hogy mindenképp szeretnék egy „táblát”, ami festve van. Ehhez olyan festéket szerettem volna, amit letörölhetünk, amire krétával írhatunk, a gyerekeink rajzolhatnak rá vagy akár számunkra kedves, fontos dolgokat tehetünk ki rá.

Itt jött a képbe az Annie Sloan Chalk Paint™  English Yellow árnyalatú festéke.

Azt már itt az elején leszögezném, hogy ez a szín túl megy a komfortzónámon, nem is kicsit. Amikor kiválasztottam, már akkor is azt éreztem vele kapcsolatban, hogy ez most vagy egy nagyon merész döntés volt részemről. Vagy nagyon meg fogom bánni, vagy a bevállalóssága miatt, nagyon szeretni fogom. Egyértelműen kimerem mondani, hogy az utóbbi!

Imádom ezt a színt. Amikor ránézek, azt érzem, hogy igen, ettől lett igazán otthonos, meleg és különleges a konyhánk.

Szóval, ha valamit tanácsolhatok:

Merjetek bevállalósak lenni, higgyétek el, MEGÉRI!

Amikor, megvettük a házunkat, tudtuk hogy rengeteg munka lesz vele. De, mi már akkor láttuk, hogy ha elkészülünk a felújítási munkálatokkal olyan lesz, mint amilyennek elképzeltük. A falon végig csempe volt, a padlón pedig linóleum. Amikor levertük a csempéket és felvettük a linóleumot a padlóról már is sokkal jobban mutatott, láttuk hogy igenis ebből valami szépet tudunk majd kihozni. Kezdődhetett az előkészítés, glettélés, festés, majd jött a hidegburkolat és a csempe a falra.

Mindent mi magunk készítettük a két kezünkkel, valamint a családunk. Előkészítettük a terepet a konyhabútor érkezésére és mikor végre az is megvolt, jöhetett az a rész, amikor egy kis pluszt csempészhetünk bele.

A táblámnak a helyét először is kimértük, ceruzával felrajzoltunk, majd körberagasztottuk. A festéket három rétegben vittem fel, így értem el azt a fedést, azt a hatást, amit én viszont szerettem volna látni. Amikor megszáradt, méretre vágtuk a léceket és ezeket is felragasztottuk, illetve a sarkait pici szeggel is rögzítettük.

Nagyon elégedett lettem a végeredménnyel és azt érzem, iszonyatosan sokat dobott ezen a helységen!

Imádjuk a végeredményt!

Ha tetszett az ötlet, készítsétek el Ti is otthon és mutassátok meg nekünk az Instagram, vagy Facebook oldalunkat megjelölve!