Ipacs Éva lakberendező előszeretettel varázsol színeket az otthonokba. Bútorfestés iránti szenvedélye a saját lakása egyik ajtajának átalakításával kezdődött, amit az étkező követett, majd az előszoba. Annie Sloan festékei ezután már a hálószobájába is bekúsztak, de itt nincs megállás. Éva egy felkérést kapott, ahol egy családi fészeknek adott új külsőt.

“Gáborék háza 20 évvel ezelőtt épült, azóta nem sokat változtattak a berendezésen. Azzal a kéréssel fordultak hozzám, hogy a lehető legkevesebb felfordulással és anyagi ráfordítással frissítsem fel otthonukat.” – mesélte Éva.

Első körben az étkezőgarnitúrát adták el, a helyére a pincében lapuló bonanza asztal került.

“A tulajdonosok színekre vágytak, amit a székek vidám kavalkádjával terveztem bevinni a térbe. Ezeket használtan vettük egy régiségkereskedésből és Annie Sloan Chalk Paint festékekkel varázsoltuk újjá őket. Az asztal fekete lett, így nagyon jó kontraszt a fehér fal és a színes bútorok mellett.” – tette hozzá Éva.

A világítótest korábban a helyiség közepén volt, azonban Éva javaslatára, belógatott lámpák kerültek az asztal fölé, amelyek gyönyörű fényt adnak és látványnak sem utolsók!

“A lambériát mindenhol Old White festékkel varázsoltuk újjá.”

Gáboréknak annyira megtetszett az új étkező, hogy a ház több helyiségének átalakítására is megbízták Évát, így a konyha rekonstrukciója is elkezdődött. A burkolatok és a bútor itt is maradtak, ám a konyha – akárcsak a lambéria – csodás fehér köntöst kapott. A fogantyúkat feketére festették, a konyhai kellékeket szekrényekbe, fiókokba pakolták. Ide is került másik mennyezeti lámpa, valamint egy új bárszék.

“A földszinti helyiségekkel együtt az emeletre vezető lépcsőfeljáró és az előszoba is átalakult. A lambéria egységes fehér színén nem terveztem változtatni, viszont a csodás falépcsőt meg akartam tartani.” – mesélte Éva.

“Nem így az előszoba padját.  Ide szellősebb berendezést terveztem és a cipők elrejtésére egy zárt szekrényt. A fehér fal és bútor által sokkal szellősebbé vált a helyiség, a fémből készült fekete kabáttároló, valamint az ipari jellegű lámpa dinamikussá, merésszé varázsolták a teret.”

 

Imádjuk a bátor színhasználatot!

Innen is gratulálunk Évának a csodás kivitelezéshez! Bízunk benne, hogy még sok projektjében tűnnek fel az Annie Sloan festékek! 🙂

 

Lakberendezés, fotó és styling: Ipacs Éva lakberendező