Csenge, a Kiszi Design megálmodója tovább folytatta a hálószoba átalakítást, méghozzá az ajtók átfestésével!  Egy korábbi blogcikkünkben már meséltünk arról, hogy a teljes hálószobájukat átalakította, amelynek első felvonásaként a hálószoba fala került középpontba, majd a régi, laminált komódokból varázsolt extravagáns darabokat és az ágynak is új külsőt adott! Ha kíváncsi vagy, milyenek lettek a hálószoba ajtói, akkor ne menj sehova!

Csenge három ajtót festett át: a hálószoba ajtaját, valamint a gardrób ajtókat. Mindegyiknek laminált felülete volt, de a háló ajtaja fa kerettel rendelkezett. A laminált felületeket alapozta, viszont a fa keretre egyből a választott Annie Sloan Satin Paint festéket vitte fel.

 

ELŐKÉSZÜLETEK

  • Első lépésként a fogantyúkat és a kilincset eltávolította, hogy mindenhova odaférjen a festés során.
  • A mélyedésekben és a széleknél a kis Annie Sloan lapos ecsetet használta, míg a nagyobb felületeknél a nagy Annie Sloan lapos ecsetet.
  • Az alapozást követően az Annie Sloan Satin Paint festéket használta Pure színben, amely egy nagyon tiszta, fehér árnyalat.

Mit kell tudni az Annie Sloan Satin Paint festékekről?

Az Annie Sloan Satin Paint egy vizes bázisú enyhe fényű beltéri festék, mellyel kiemelkedően ellenálló, mosható és súrolható felületeket alkothatunk. Lényege az egyszerű, alapozás -és zárásmentes, egy lépésből álló átfestés, mellyel – a Chalk PaintTM rusztikus hatásával szemben – sima felületet tudunk alkotni. Tökéletes megoldás azok számára, akik egyszerűen csak szeretnének átfesteni egy felületet, modern hatást és sima, selymes felületet képzeltek el otthonukban. Többek között fa és fém felületekre is tökéletes megoldást kínál!

FESTÉS

  • Az Annie Sloan Pure Satin Paint festéket végül Csenge négy rétegben vitte fel az összes felületre, mert egy intenzív fehér árnyalatot akart elérni.
  • A fogantyúkat Annie Sloan Graphite Chalk PaintTM  színével festette át, amelyek így tökéletesen harmonizálnak a szoba falával a bútorokkal. A festést itt lakkal zárta.

“Összességében sok munka volt vele, de megérte, mert tényleg vakítóan fehér színűek lettek az ajtók. Fehéret, azon belül is, tiszta fehér színt mindig sokkal időigényesebb festeni.” – mesélte Csenge Youtube videójában, amiben a teljes festést végig követheted.

 

 

 

Ha tetszett ez a bejegyzés, őket is szeretni fogod: