Napfény Illata Anikó pár lepésből, az egyszerű palackból világító, ünnepi lakásdíszt varázsolt.

Kíváncsi vagy, hogyan? Most elmeséli!

 

A szép boros-, sörös-, pálinkás üvegek között gyakran találunk olyan különlegesebb formájút, amit sajnálunk kidobni. A legjobb, ha ezek a darabok új funkciót kapnak, és például lakásdíszként hasznosítjuk őket.

Az ismerőseim tudják, hogy zöld üveg mániás vagyok, valamiért rajongok a zöld palackokért, amiken izgalmasan süt át a napfény, és amik megszínezik az otthonunkat is. A zöld a karácsonyfa színe is, így jött az ötlet egy karácsonyfa mintás üveg elkészítéséhez.

Amire szükséged lesz:

  • zöld üveg
  • AS Chalk Paint, fehér
  • AS wax
  • maszkolószalag
  • szivacshenger

 

A készítés menetét az alábbi videón is megnézhetitek!

 

Az alaposan megtisztított és zsírtalanított üveget először maszkoltam. A maszkolást végezhetjük maszkolószalag, maradék ragasztós füzetborító, maradék ragasztós ablakfólia segítségével.

TIPP: Ha a maszkolószalag nem elég széles a mintához, használhatjuk a következő trükköt: fényes csomagolódobozból (pl. kukoriapehely doboza) vágjuk ki a kívánt mintát, majd maszkolószalaggal finoman ragasszuk le úgy, hogy a szalagok fedésbe kerüljenek és teljesen lefedjék a mintát. Ezt követően vágjuk formára a maszkolószalagot. Majd húzzuk le a formázott maszkolószalagot a fényes kartonalapról.

 

Az adott mintára vágott maszkolószalagot alaposan az üvegfelületre simítottam.

Ezután kezdődhetett a festés. A krétafesték jól tapad az üvegen is, ezt szivacshengerrel hordtam fel a felületre, száradás után újabb 2 réteg festéket kapott az üveg. Ha szivacshengert használunk, egyenletes, finoman rusztikus felületet kapunk.

A festést követően a felületet waxoltam, majd mehet bele a LED égősor.

 

Imádjuk a végeredményt! Ha tetszett az ötlet, készítsd el Te is otthon és mutasd meg nekünk az Instagram, vagy Facebook oldalunkat megjelölve! Kellemes készülődést kívánunk!