Igazi tavaszi aktuális festékmentő ötletet hoztunk most nektek. Napfény Illata Anikó a fenntartható kreatív ötletekben sosem szűkölködik. Most maradék Annie Sloan festékből és pár újrahasznosított otthoni eszközből készített csodás virágtartót. Igazi környezetbarát megoldás egy fél órás munkával! Nézzük, hogyan készült!

A bútorfestésből megmaradt krétafesték minden kis cseppje kincs, mivel nagyon jól fed, tényleg egy kis mennyiség is elegendő ahhoz, hogy egy apró tárgyat megújítsunk. Ráadásul a krétafesték sokféle felülethez jól tapad, így a tárgy anyaga sem okoz gondot.

A maradék festék felhasználásának másik előnye, hogy a kiegészítők színeit a bútor, vagy a fal színeihez hangolhatjuk, így teremtve egységes, stílusos lakásbelsőt.

A festés akkor is jó megoldás lehet, ha stílusváltás volt a lakásban, egy-egy tárgy formáját, funkcióját szeretjük, de a színe, anyag már nem passzol hozzánk.

A következő miniprojekt teljes újrahasznosítás, mert maradékból – maradék festékből és faanyagból- és hulladékból: konzervdobozból készült. Én nagyon szeretem a végeredményt, pedig mindössze fél óra kellett az elkészítéséhez.

Amire szükségünk lesz

  • Annie Sloan Chalk Paint – Chicago Grey
  • Annie Sloan Chalk Paint wax
  • konzervdoboz
  • ragasztó (fára, fémre alkalmas hobbiragasztó)
  • díszléc

Így készült

A konzervdoboz megtisztítása után a felületét fessük le a krétafestékkel. Bár már az első is jól fedett, én még egy réteg festéket kentem a felületre. Ezután jön a fixálás, ami történhet lakkal, vagy a wax segítségével.

Ha a tárgy erősebb használatnak van kitéve, akkor én lakkot szoktam használni. A waxolt felületet időnként meg kell újítani, fel kell frissíteni.

A léceket méretre vágjuk, majd ezt is lakkozzuk, vagy wax-szal kezeljük.

A konzervdobozon kimérjük és bejelöljük a lábak helyét, majd ráragasztjuk a felületre azokat.

Mivel éppen a teraszon nevelgetett bazsalikomot gyökereztetem, hogy még egy ideig legyen friss bazsalikomunk, én most ezt tettem a kaspóba.

Olyan jó érzés ránézni, mert azon túl, hogy nagyon szeretem ezt a szürkét a fa színnel kombinálva, és tetszik a végeredmény, jóleső érzés az is, hogy környezettudatosan készült.

Köszönjük Anikónak az ötletet, egyszerű megoldásból, csodás végeredmény született! Ültessetek virágot vagy fűszernövényt! Színt és életet visz az otthonotokba!
Annie Sloan festékeinket, pedig keressétek a hozzátok legközelebb eső forgalmazónál!