Az Annie Sloan Satin Paint egy beltéri festék, amellyel fa és fém felületeket festhetsz át. Beltéri használatra tervezték és mivel kitűnő kopásállósággal rendelkezik, a nagy igénybevételnek kitett felületekre tökéletes választás! Könnyen karbantartható, hosszú élettartamú, és az Annie Sloan falfesték kapszulakollekció 14 legnépszerűbb színéből lett összeválogatva, így a harmónia minden ecsetvonással beköltözik otthonodba!

 

A képen a Carnaby Yellow Satin Paint festéket láthatod az ajtón és a szegélylécen is, amelyek tökéletesen belesimulnak a Carnaby Yellow Wall Paint falfestékbe.

 

Az Annie Sloan Satin Paint felvitele nagyon egyszerű.

ÍGY HASZNÁLD!

  1. Miután felnyitod a festéket, mindig alaposan keverd fel használat előtt. Ezzel a lépéssel egyenletesen eloszlatod a pigmenteket, enélkül csíkos lenne a végeredmény.
  2. Ecsetet és hengert és használhatsz a festéshez, de az ecsettel kicsit könnyebb dolgod lesz.
  3. Mivel az Annie Sloan Satin Paint nem falak festésére, hanem szegélylécek, lábazati elemek egyszerű átfestésére is alkalmas, kisebb ecset használatát javasoljuk. Ha a projekthez megfelelő legkisebb méretű ecsettel viszed fel a festéket, elkerülhető a túl sok anyag használata, így később megelőzheted az időigényes javításokat, mint például a lecsöpögött festék takarítását.
  4. A szintetikus, sima sörtéjű ecsetek teljesen elegendőek és jók a Satin Paint felviteléhez. Figyelj arra, hogy a használat után azonnal mosd ki!
  5. Ha szívesebben használnál hengert, akkor Annie Sloan kis méretű szivacsos hengerét ajánljuk, amely alkalmas a kisebb részek festésre is. Ebben az esetben előfordulhat, hogy extra réteget kell felvigyél, mert a hengerrel való festés vékonyabb fedést ad.
  6. Az Annie Sloan Satin Paint vízbázisú, ami azt jelenti, hogy adhatsz hozzá vizet, hogy elősegítsd a könnyebb felvitelt, ha nehézségekbe ütközöl az alkalmazás során, de nem javasoljuk az erős hígítást, mert ez rontja a formula tartósságát.

NEHÉZ TISZTÍTANI AZ ANNIE SLOAN SATIN PAINT FESTÉKET?

Az Annie Sloan Satin Paint könnyen száradás után karbantartható. Egyszerűen fesd le a kívánt felületet, hagyd megszáradni, ha szükséges, vigyél fel további rétegeket, majd a festés után 14 napig még kezeld óvatosan a felületet. 14 nap elteltével az Annie Sloan Satin Paint kikeményedik és megszilárdul, ekkor éri el a maximális tartósságot. Ezután a festett felületet már tisztíthatod is, ha szükséges, ehhez a szappanos vizet ajánljuk. FONTOS! Kerüld a fehérítőt tartalmazó durva tisztítószereket, mivel ezek idővel gyengítik a felületet.

 

CSISZOLÁS NÉLKÜL IS FELVIHETŐ AZ ANNIE SLOAN SATIN PAINT A FELÜLETRE?

Az Annie Sloan Satin Paint enyhe fénye miatt, a legjobb eredmény elérése érdekében javasoljuk, hogy az újrafestés előtt finoman csiszold meg a felületet. Nem kell fáig visszacsiszolnod, elég, ha egy csiszolópapírral kicsit bolyhosítod, mattítod a felületet. Festékek használata előtt mindig győződj meg arról, hogy a felületek tiszták, szárazak, portalanok és mentesek legyenek a törmelékektől vagy olajos szennyeződésektől.

 

AZ ANNIE SLOAN SATIN PAINT FESTÉK KÖNNYEN KARCOLÓDIK?

Egyszerűen fogalmazva: NEM. Nem karcolódik könnyen. Az Annie Sloan Satin Paint egy olyan festék, amelyet kifejezetten úgy alakítottak ki, hogy strapabíró és tartós legyen. Ezért tökéletes választás a nagy igénybevételnek kitett felületek festésére, mint például konyhabútorokhoz, szegélylécekhez vagy szalagkorlátokhoz.

 

KELL-E ANNIE SLOAN SATIN PAINT ALÁ ALAPOZÓT HASZNÁLNI?

Fa és fém felületek esetében nem kötelező, de ha szeretnéd, használhatsz alapozót az Annie Sloan Satin Paint felvitele előtt. Ez segíti a tapadást és ezáltal kevesebb réteget kell felvigyél a festékből. Amennyiben a megszáradt felületet újra szeretnéd festeni, akkor a Satin Paint-re is kenhetsz alapozót (lásd előző kérdés).

 

MI TÖRTÉNIK, HA ÚJRA SZERETNÉD FESTENI A SATIN PAINT-TEL FESTETT FELÜLETEDET?

Más festékek nehezen tapadnak meg a Satin Paint-tel festett felületekhez, mert Anniék úgy alkották meg az összetételét, hogy az kopásálló és tartós legyen. A felület enyhe csillogása kiváló strapabíró tulajdonságokat kínál, de befolyásolja, hogy hány réteg festékre van szükség az egyenletes fedés eléréséhez, ha ezután közvetlenül matt festéket próbálsz felvinni.

TIPP: Mielőtt újrafested a felületet, javasoljuk, hogy egy picit csiszold meg és használj alapozót vagy egy finom Chalk Paint® réteget annak érdekében, hogy tapadjon a festék.

 

MI A KÜLÖNBSÉG AZ ANNIE SLOAN SATIN PAINT FESTÉK, A TOJÁSHÉJ-, A SELYEM- ÉS A FÉNYES FESTÉKEK KÖZÖTT?

A korábban említett festékek közötti különbség a csillogás és a fényesség minőségében rejlik. A “gloss” festék fényesebb, mint a Satin Paint, ami azt jelenti, hogy jobban veri vissza fényt és sokkal ragyogóbb megjelenése van. Ebből a tulajdonságából adódóan jobban ki is emeli a hibákat, mint a Satin Paint.

TIPP: Ha szeretnéd, hogy a Satin Paint fényesebb legyen, vigyél fel egy réteg fényes Chalk Paint® lakkot rá.

A tojáshéjfesték, vagy selyemfesték hasonló a Satin Paint-hez, mivel mindegyik „közepes fényű” festéknek számít. A tojáshéjat általában az enyhe fényű falfestékek leírására használják, a selymet pedig kültéri festékekhez.

 

A Satin Paint festék Neked való, ha csak simán A-ból B-be szeretnél valamit megváltoztatni, nem szeretnél antikolni, rusztikus felületet létrehozni, aranyozni, díszíteni, nem akarsz bemosni, két színt egymáson használni stb., tehát bármilyen díszítő technikát alkalmazni. A legfontosabb pedig, ha nem akarsz waxszolni vagy lakkozni! Erre ott van a Chalk Paint vagyis a krétafesték, ami sokoldalúsága miatt ezekre a díszítő technikákra kiválóan alkalmas, ráadásul szinte minden felületen megtapad. Tehát, ha sima, modern felületet szeretnél alkotni, akkor a Satin Paint jó megoldás. 😉