Kovács-Tajti Alexandra neve már sokadik alkalommal tűnik fel a blogon, hiszen a személyében egy olyan nőt köszönthetünk, aki finom egyszerűséggel képes a régi dolgokat újjá varázsolni. Festett már át komódot, készített gyerekszobát és most megmutatja, hogyan alakította át az előszobát, amelynek középpontjában egy fapanel áll. Tartsatok vele, velünk a következő percekben!

 

ELŐKÉSZÍTÉS

Ahogy láthatjátok a fotókon az előszoba egy teljesen különálló rész volt, ajtóval, amit mi mindenképp szerettük volna megszüntetni, hogy egybenyíló tereink legyenek. Miután kiszedtük a falat, a hidegburkolat felszedése következett, aminél egy nem várt fordulat jött, ugyanis alatta homok és egy kevés beton keveréke fogadott minket. Így ezt a helyiséget mindenképp le kellett betonoznunk, mielőtt folytattuk volna a további munkálatokat.

 

TERVEZÉS, BARKÁCSOLÁS

Miután befejeződött a teljes felújítás, nekiláthattunk az én egyik kedvenc tevékenységemnek, ami nem más, mint a barkácsolás, dekorálás, bútorfestés és minden, amivel szebbé, hangulatosabbá tehetjük az otthonunkat. Az elejétől fogva tudtam, hogy az előszobába szeretnék egy olyan kabátakasztót, ami nem foglal sok helyet, mégis elfér rajta az összes kabátunk még akkor is, ha vendégek jönnek hozzánk. Ekkor jött szembe velem egy fotó, ami az ötletet adta.

Először is felrajzoltam a falra, hogy pontosan milyen távolságra képzelem el a léceket egymástól, (ez amiatt is jó, hogy tudom pontosan hány lécre van szükségem) valamint azt is, hogy milyen magas legyen. Erre azért volt szükségem volt, hogy lássam, hogyan fog mutatni majd a végeredmény és bátorítok mindenkit rá, hogy ha teheti, előtte rajzolja le/fel, amit szeretne megvalósítani, mert így megkíméljük magunkat egy felesleg körtől.

A léceket nem vásároltunk, hanem otthon talált léceket hasznosítottunk újra. Ezekből igyekeztünk azokat kiválasztani, amelyek egyenesek, hogy szépen illeszkedjenek a falra. Majd következett a méretre vágás, és a csiszolás. Ezt a folyamatot semmikép se hagyjátok ki, hiszen a festés is így lesz szép egyenletes.

Miután előkészítettük a faanyagot, nekiláttunk a felhelyezésnek. A léceket két helyen megfogattuk, hogy biztosan jól tartson. Többféleképpen is felfogathatjuk, de mi a fúrást választottuk, ezt éreztük a legbiztonságosabbnak. Ahogy láthatjátok felül még egy kalaptartó is helyet kapott. Ide kisebb dekorációk is elférnek, ami még otthonosabbá teszi ezt a kis helyiséget.

 

JÖHET A FESTÉS!

Számomra egyértelmű volt, hogy Annie Sloan festéket használok, hiszen már korábban is dolgoztam vele és abszolút elégedett voltam. A szín, amit választottam a Paris Grey. Szerintem gyönyörű és nagyon tetszik a végeredmény. A festéket két rétegben vittem fel, így szebb, egységesebb lett az összkép. Nagy lapos, valamint ovális alakú ecsetet használtam, így a kettő segítségével értem el, hogy sehol ne maradjanak ki festetlen területek.

Miközben száradt a panel, a pincében előkészítettem és lefestettem a fogantyúkat.

Ezek nagyon régi, retro fogantyúk. Két különböző régi kabátakasztóról szereltük le (jobban mondva Apukám) ezért különböző a formájuk, de engem egy kicsit sem zavart. Sőt! Ettől még inkább különleges számomra. Megcsiszoltam őket, majd fekete matt zománc festéket fújtam rá. A felső részre került hat darab, illetve alulra egy, hogy a kislányunk is könnyen felakaszthassa saját kabátját.

 

A végeredmény egy nagyon letisztult, de annál praktikusabb kabátakasztó lett, amit mi nagyon-nagyon szeretünk!

 

Alexandra zárómondatában pedig minden benne van. Olyanná teszi a saját kezével az otthonukat, amiben jól érzi magát az egész család. Az pedig elképesztő érzés, hogy ennek a varázslatnak egy kicsit az Annie Sloan festékek is részei lehetnek. 

Ha Ti is festettetek már Annie Sloan-nal és szívesen megmutatnátok nekünk, akkor jelöljétek meg az oldalunkat a fotóitokon Instagramon, vagy Facebookon!

 

Kíváncsi vagy Alexandra többi átalakítós projektjére? Olvass tovább itt!