Kovács-Tajti Alexandra – hamarosan már két gyermekes Anyuka-bloggerünk – nemrégiben újította fel gyerekszobájukat. Ebben a cikkben elmeséli milyen nehézségekkel szembesült a munka során (annyit előre elárulhatunk, hogy a várttal ellentétben nem a festés volt a legnagyobb munka). Szerintünk a végeredményt minden lurkó megirigyelné!

Még mielőtt a felújításról írnánk, ejtsünk néhány szót arról…,

…miért érdemes Annie Sloan falfestéket használni gyerekszobába? 3 nyomos indokunk is van rá!

Mosható és súrolható

Most mondja valaki, hogy ez egy gyerekszobában nem előny? Ráadásul tesztek bizonyítják, hogy az új Annie Sloan falfestékek a versenytárakéhoz képest is ellenállóbbak a súrolással szemben. Mondhatnánk úgy is, hogy kifejezetten huncut gyerekekre lett kifejlesztve. 😊

Gyerekbarát összetevők

Toy Safe minősítésű, azaz teljesen gyerekbarát az összetevőit tekintve.

A” minősítésű Air Quality Rating-el  (AQR) rendelkezik, mivel alacsony a VOC tartalma vagyis a káros anyag kibocsájtása. A festékből ezek az anyagok akár több évig is párologhatnak, így ez a minősítés különösen fontos, ha egy gyerekszobát festünk.

Gyorsan szárad

Egy gyerekes családban a legszűkebb keresztmetszet az idő-faktor. Nem mindegy, hogy napokig állunk térdig kupiban. (Ilyenkor persze a gyerkőcök is és azt tudjuk, annak sosem jó a vége!) Az Annie Sloan falfestékek gyorsan száradnak, így akár egy nap alatt is befejezhetünk egy teljes szobát!

Nézzük most, hogyan újította fel Alexandra a gyerekszobát!

A gyerekszobában a felújítást a tapéta leszedésével kezdtük. Eközben kiderült, hogy a tapéta alatt van egyféle szigetelő anyag, amit ragasztással tettek fel a falra, valamint a mennyezetet is végig ez az agyag borította. A szobát illetően egyértelműen ennek a megszüntetése volt a legnagyobb munka. Ahogyan azt láthatjátok a fotókon is, a ragasztóval együtt a mennyezet is lejött. Így nem csak a falakat, de a teljes mennyezeti részt is, több rétegben újra kellett glettelni. Miután megszáradt a fal két rétegben lefestettük fehérre.

Ezután következett az ötletelés, hogy mégis melyik oldalra, milyen magasan fessük fel a Annie Sloan County Grey falfestéket. Miután kimértük a kívánt magasságot, egy ragasztószalag segítségével meghúztuk a vonalat.  Ezután pedig két rétegbe felvittük rá a festéket.

Szuper volt dolgozni vele, könnyen fel tudtam vinni a felültre és a második rétegnél már egyértelműen látszott, hogy nem lesz foltos a végeredmény.

Azért is szerettem volna Annie Sloan festéket a falakra (is), mert – amellett, hogy csodaszép színekből válogathattunk – mosható és súrolható. Kisgyeremek(ek) mellett pedig szerintem ez elengedhetetlen egy családi házban. Azóta már volt egy baleset a fallal és könnyedén, szinte egy mozdulattal lemostam róla az oda nem illő részeket.

 

Gratulálunk Alexandra, a végeredmény igazi natúr, természetközeli hangulat. Íme a bizonyíték, hogy a szürke fantasztikusan megállja a helyét még egy gyerekszobában is, csak meg kell találnunk a megfelelő kiegészítőket.

Ha Ti is vágytok egy új gyerekszobára, keressétek az Annie Sloan falfestékeket forgalmazóinknál és érdeklődjetek a termékek elérhetőségéről!