Az Annie Sloan Hungary csodás forgalmazókkal büszkélkedhet, akikről Facebookon és Instagramon is sokszor írunk, hiszünk munkáikkal nap mint nap inspirálják a bútorfestés szerelmeseit.  Munkáikon és a workshopjaikon keresztül viszik a hírét hozzátok, hogy miért érdemes ecsetet ragadni. A szenvedélyük és a szeretetük magával ragadó, ezért úgy gondoltuk, megmutatjuk Nektek őket egy picit közelebbről is! Most Kisvacak Kreatív Műhely munkásságát hoztuk el, aki alkotásaival szó szerint megszínesíti az Annie Sloan közösséget! 

 

A régi bútorok szerelmese

A Kisvacak Kreatív Műhely megálmodója Tündi, akit egy másik Annie Sloan forgalmazó, Asztalosfabrik “fertőzött” meg a bútorfestéssel. Ezután döntött úgy, hogy Szegeden megnyitja kreatív műhelyét. És milyen jó döntés volt! Tündi munkái, merészek, bohémek, színesek, lendületesek és igazán bevállalósak, olyanok mint Ő maga, de repertoárjában megtalálhatóak klasszikusabb, kifinomult darabok is. A műhelyben állandó a munka, megrendelésre készülő bútorok mellett, számos workshop is helyet kap, amelyen olyan gyönyörű alkotások születnek, hogy sokszor tátva marad a szánk.

Tündi azt meséli, hogy a bolt számukra igazából egy életérzés.

“A vásárló betér, együtt kiválasztjuk, hogy mire van szüksége, milyen színekre, eszközökre, hogy aztán otthon magabiztosan belevágjon a bútorfestésbe. Sokszor kapok visszajelzést a végeredményről is – így azt lehet mondani, hogy szinte közben fogom a kezüket, és végigkísérem őket az alkotási folyamaton.”

Szenvedélye a régi bútorok. Férjével nemrégiben megnyitották a Pijac Urban Salvage névre hallgató bútorlelő helyet, ahol mindenféle felújításra váró régiség között válogathattok.

“Van valami őrült jó érzés abban, amikor meglátok egy régi bútort, végighúzom a kezem rajta és arcon csap valami ismerős illat mézízű gyerekkoromból… és akkor már tudom, onnan nincs visszaút, beindul a gépezet, a színek, az ötletek eltelítenek… nincs mese: a bútornak jönnie kell velem.” – írja Tündi honlapján.

De helyettünk, meséljen inkább Tündi és az ő meseszép alkotásai!

Koptatott hatás egyszerűen!

Ez a kis éjjeliszekrény egy olyan technikával készült, amit egy másik forgalmazónál láttam először méghozzá a Kaptafa-nál. Azóta is sűrűn alkalmazom, mert borzasztó egyszerű és gyors. A bútoron tisztítás után, hosszú szőrű festőhengerrel mentem végig. Először a Svenska Blue, utána a French Linen, majd egy kis Olive következett. Mindvégig ugyanazt a hengert használtam. A végén Annie Sloan Clear Waxal, és néhol Réz színnel zártam a felületet.

Összességében kb. 120ml festék fogyott el erre a projektre.

 

 

Ha az ember beleszeret valamibe, ott nincsenek akadályok!

Ez a kecses kis szekrény több sebből is vérzett…de nem tudtam elengedni a formája miatt…

Ahol szükségét éreztem ott fatapaszoltam, és kapott egy Graphite színt, viszont az intarziás résznél elakadtam.Több helyen repedt volt a felülete, úgyhogy két opció volt: Betapaszolom itt is a hibákat, és utána lefestem valamilyen színre, viszont akkor eltűnik a minta, vagy elfogadom hogy itt-ott felületi hibái vannak, és a frottage technikával próbálom megtartani az intarziát amennyire lehet.

Utóbbit választottam. Itt először a Graphite, majd a Honfleur barnájával festettem be, a már említett frottage technikával, majd a végén waxot használtam.

Konzolasztal új köntösben

Ehhez a bútorhoz szintén a Graphite árnyalatot választottam és a frottage technikát alkalmaztam. A Honfleur Chalk Paint™-tel még rámentem, majd a végén Clear Wax-szal zártam és egy kis rezes metálfénnyel, annak érdekében, hogy elérjem a kopottas hatást, a festést követően átcsiszoltam az éleket.

 

Ha Szegeden jártok…

…mindenképpen látogassátok meg Kisvacak Kreatív Műhelyét, mert a bolt is egy igazi kincsesdoboz.

Nyitva tartási időben Tündi szeretettel vár Titeket a 6726 Szeged, Madách u. 12-14. szám alatt található műhelyében, de ha bármilyen kérdés merül fel bennetek, vagy jelentkeznétek hozzá egy szuper workhopra, akkor a kisvacakmuhely@gmail.com e-mail címen, vagy a 06 70 932 0920-as telefonszámon éritek el őt.

A Kisvacak Kreatív Műhely nyitva tartása:

kedd: 9.00 – 16.00
szerda: 9.00 – 16.00
csütörtök: 10.00 – 18.00
péntek: 10.00 – 18.00
szombat: 9.00 – 13.00
vasárnap – hétfő: zárva