Az Annie Sloan márka mára már nem csak a méltán híres bútorfestéket, a Chalk Paint™-et (#krétafesték) jelenti. Az Annie Sloan Falfestékek megjelenésével Annie célja az volt, hogy otthonod színeit egymással harmóniába hozva, kreatív módon alkothasd meg saját tereidet. Mindegy, hogy a kabáthoz a gombot vagy gombhoz a kabátot – pontosabban a bútor színéhez a falat vagy a fal színéhez a bútort – választod. Egy azonban fontos: az, hogy mit mire kensz és miért! Nézzük hát mi a különbség a két festék között!

CHALK PAINT™ a sokoldalú

Annie Sloan 1990-ben alkotta meg az eredeti Chalk Paint™ krétafestéket, hogy egy egyszerű eszközt adjon az emberek kezébe a kreativitásuk megéléséhez. A krétafesték egy vízbázisú formula, amelyet kifejezetten bútorok festésére terveztek. Egy olyan bútorfesték, amely egyszerűvé és szórakoztatóvá teszi az alkotás folyamatát mindenki számára. Annie végső, bársonyos, matt hatása miatt Chalk Paint™-nek nevezte el. Legfőbb célja az volt, hogy terméke legyen felhasználóbarát és szinte minden felületre tapadjon. Az Annie Sloan Chalk Paint™, a szabályok megszegésére és a festés élvezetére ösztönöz, amelyet tartóssá tehetsz az Annie Sloan Wax-ok és a Lakkok segítségével.

A krétafesték királynője egy csettintéssel elérte, hogy az emberek kissé megkopott bútorukra másképp gondoljanak: úgy mint egy lehetőség az átalakításra, saját kreativitásuk megélésére.

Az Annie Sloan Chalk Paint™ használható falakra, és szívből ajánljuk azoknál a régi otthonoknál, ahol szükség van légáteresztő falfestékekre (pl. vályogházak), de elsődlegesen nem falfesték.

FALFESTÉK, a nagyágyú

Annie Sloan a Falfesték családját 2015-ben hozta létre és 2021. októberében mind színeiben, mind pedig összetételében meg is újította. A kapszulakollekció 32 válogatott színből áll, melyből 17 vadonatúj, 15 pedig a Chalk Paint™ színpalettából került ki. A prémium minőségű Falfesték nagyon jól fed, extra tartós, mosható és súrolható. Gazdagon pigmentált formula, mellyel mély, bársonyos színvilágot és fényűző tereket hozhatunk létre. Krémes, puding szerű állaga miatt nem csöpög. Egyfázisú, gyorsan szárad és bizonyos esetekben egy réteg is elegendő a teljes fedéshez.

A festékek minden cseppjében érezhető Annie 30 éves szín -és lakberendezési szakértelme.

Mégis mi a különbség a CHALK PAINT™ és a FALFESTÉK között?

  1. Egy lépéses folyamat. – Az Annie Sloan falfestékeket felkenés után már nem kell zárni, egyfázisúak. A Chalk Paint™-et fixálni kell, a tartósság érdekében waxot vagy lakkot kell használni.
  2. A megjelenés. – A két festék némileg megjelenésében is különbözik egymástól. A falfestékekkel puha, bársonyos, matt felületeket hozhatunk létre, enyhe fénnyel. A finom fény jót tesz a terek megjelenésének. A Chalk Paint™ egyértelműen matt hatást eredményez, fény nélkül.
  3. Tartósság. – A Chalk Paint™ esetében a tartósság az igénybevételtől függ, ez megegyezik bármely más festett bútor kopásállóságával. Az Annie Sloan falfesték hihetetlenül tartós és megbízható. Független laboratóriumi vizsgálatok bebizonyították, hogy a piacon elérhető más márkák falfestékeihez képest jobban állja a súrolást. Az Annie Sloan falfesték mosható is, így tökéletes a nyüzsgő, családi otthonokba.
  4. Színválaszték. – Bár van némi átfedés a Chalk Paint™ és a falfestékek színek között, a falfesték palettán 17 vadonatúj árnyalat is megtalálható, mely a lakberendezésben leggyakrabban használt színekhez igazodik. A legnagyobb Chalk Paint™ kedvencek is a paletta részei, melyek picit világosítva kerültek bele a válogatásba, hogy jobban illeszkedjenek a falakhoz.
  5. Alkalmazhatóság. A Chalk Paint™ sok felületen megtapad, és használható is, a falfesték a falakon kívül más felületekre nem alkalmas. Tehát, a falfestéket nem ajánljuk a krétafesték alternatívájaként bútorfestéshez.

 

Összefoglalva, az Annie Sloan Wall Paint falfesték, a Chalk Paint™ pedig a bútorokhoz, konyhai szekrényekhez, padlókhoz stb. készült. Nem kell válassz, sőt buzdítunk, hogy használd mind kettőt otthonodban, hiszen a színek harmóniája így érvényesül majd igazán! Ha további segítségre van szükséged, keress minket bátran Facebookon vagy Instagramon, de csodás forgalmazóink is készséggel állnak rendelkezésedre.