Sokszor emlegetjük Annie Sloan csodás Chalk Paint™ bútorfestékeit, falfestékeiről viszont be kell valljuk méltatlanul kevés szó esett eddig. Pedig a 2021-es S/alon kiállításon túlzás nélkül állíthatjuk, hogy taroltak! Több, mint 13 standról, 16 különböző színben köszöntek vissza Annie jól ismert és általunk is imádott falfesték árnyalatai.

Ha voltatok már a S/alonon, akkor tudjátok, hogy ez a kiállítás tulajdonképpen egy óriási inspirációs tér. A kiállítók szebbnél-szebb, többségében lakberendezők által tervezett standokon mutatkoznak be. Az ember csak járkál körbe-körbe és újabb és újabb gondolatok, képek jelennek meg a fejében: “Ilyen kellene a hálószobámba!”, “Hű, de merész, egyszer én is bevállalnék egy ilyen lámpát!”, “Azon a kanapén én is olvasgatnék egyszer!”. Mi ebbe a képzelet-áradatba kapcsolódtunk be, célunk az volt, hogy inspirációt és nem utolsó sorban bátorságot is adjuk az otthonfelújításhoz.

A színek nagy hatással van életterünkre, ezáltal mindennapjainkra. Merd használni őket! Hidd el, már egy fal átfestésével is gyökeres változásokat tudsz elérni!

 

KOMBINÁLD!

A kiállítás nem csak arra adott lehetőséget, hogy egy-egy színt bemutassunk, hanem hogy ötleteket adjunk ezek kombinálására. Annie Sloan a szabad alkotásra és az ezen keresztüli önkifejezésre buzdít a bútorfestésben, de ugyanez igaz -ha távolabbról nézzük- a lakberendezésre is. Ki mondta, hogy egy szoba csak egyszínű lehet? Válasszunk okosan és legyük néha kicsit merészebbek is!

FÉLSZ, HOGY MELLÉNYÚLSZ?

Gyakori probléma, mint ahogyan sokan félnek attól, hogy egy bútort saját maguk fessenek át. Annie Sloan pont emiatt válogatta össze 32 színből álló falfesték színpalettáját, mely egy kapszulakollekció. Mint jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy nem kell 1000 színből álló színpalettát bújnod ahhoz, hogy kiválaszd a megfelelőt. A nagy számok törvénye alapján, ebben az esetben amúgy is sokkal nagyobb eséllyel nyúlsz mellé. A 32 színt Annie a lakberendezésben eltöltött évtizedes színszakértői tapasztalat alapján válogatta össze. Sokat inspirálódott utazásai során és képzőművészek alkotásaiból. Végül megalkotta azt a 32-es színskálát, melyről bátran állíthatjuk: ha ez kerül a faladra, nem fogod megbánni!

EZÉRT SZERETJÜK MÉG ANNIE SLOAN FALFESTÉKEIT!

A színpaletta egyértelműen nyerő, de azért ezen kívül sok más tulajdonsággal kell rendelkeznie egy falfestéknek, ahhoz, hogy igazán elégedettek legyünk a végeredménnyel és évekig élvezzük a látványát.

1. Csodás, matt hatás.

2. Mosható és súrolható, kitűnő kopásállóságú.

3. Gazdagon pigmentált, gyönyörű, mély színeket eredményez.

4. A felkenéskor is szeretni fogod: krémes állagú, jól terül, szagtalan, nem csöpög.

5. Egyfázisú: egy sima átfestés esetén nem szükséges hozzá alapozó.

6. Érzékeny terekbe is tökéletes: alacsony VOC tartalmú, “A” AQR azaz Air Quality Rating minősítésű.

 

A mai napig szívesen nézegetjük a S/alonon készült képeket, csodás alkotások születtek a kiállítás lakberendezőinek kezei alatt. Reméljük számotokra is inspiráló volt ez a kis ízelítő a kiállítás enteriőrjeiből!

Ha időközben megszületett a kép az új nagyszobáról a fejetekben, akkor keressétek az Annie Sloan falfestékeket forgalmazóinknál és érdeklődjetek a termékek elérhetőségéről!

 

Tervezők : Hortobágyi Kata, Tímár Tímea, Bertóty Eszter, Móder Edit

Fotós: Barbay Csaba S/alon Budapest, Jurassza Zsófia