Izgalmas átalakulással vágunk bele az új évbe, Csengének, a Kissy Design megálmodójának köszönhetően. Csenge szó szerint átvarázsolta a régi, piszkos kredenc külsejét Annie Sloan Chalk Paint festékeivel. Nem is akárhogy, hiszen az egyik legütősebb festési módszert, az ombre technikát választotta. Ha kíváncsi vagy az átalakulás kulisszatitkaira, akkor tarts velünk a következő pár percben!

 

Csenge a nagymamája régi kredencét szemelte ki és már izgatottan várta, hogy új külsőbe bújtassa az öreg bútort.

Először az üveg részeket szedte ki, majd alaposan letakarította a bútor felületét.

TIPP: A zsíros, olajos részek megtisztítására fordíts kiemelt figyelmet, hogy a későbbiekben felvitt festék meg tudjon rajtuk szépen tapadni.

 

 

Ha megvagy a tisztítással, jöhet a festés!

Csenge az Annie Sloan oldaláról merített inspirációt, így esett a választása az ombre technikára. A festéshez a vidám Capri Pink árnyalatot és a Barcelona Orange narancsos színét választotta.

Először a bútor alsó egyharmadára vitte fel a Capri Pink színt, majd a felső egyharmadba a Barcelona Orange árnyalatot, középre pedig a két szín keverékét.

Mivel a bútor egyes elemei nem egy síkban voltak, ezért az ombre festést Csenge ecset helyett, szivacsokkal készítette. 5 db szivacsot készített be, amelyekből hárommal a fő színeket vitte fel a második rétegben, és két kisebbett, amelyekkel az átmeneteket dolgozta el szépen.  Ütögető, nyomogató mozdulatokkal rétegezte a festéket, így az ombre hatás igazán pazar lett!

 

A festést a Clear Wax-szal zárta.

“Nagyon sok más wax-szal ellentétben, egyáltalán nincs semmilyen szaga, szóval, abszolút tudsz vele lakáson belül is dolgozni, csakúgy, mint egyébként a festékekkel is.” – meséli Csenge a videójában, miközben az utolsó simításokat végzi. “Ez a darab érzelmi okokból marad velünk. Úgy döntöttem, hogy a festékeket, ecseteket és csiszológépeket fogom rajta és benne tárolni.”

 

 

Az eredmény magáért beszél! Fantasztikus, ahogy Csenge kreativitásának köszönhetően a bútor egy új életet kaphatott. Az átalakulásról egy szuper videó is készült, nézd csak!

 

Megtetszett ez a technika? Inspirálódj az ombre festés királynőjétől, Horváth Ildikótól, aki egy korábbi cikkünkben egy hatalmas ruhásszekrényt bújtatott ombre köntösbe. Nézd meg ide kattintva!