napfényillata blog írónője, Rácz Anikó egy kicsit minden szülő szívéből szól mai bejegyzésünkben. A tőle megszokott humoros megfogalmazásban mesél arról, hogyan alakította át a kisfiúból, kamasszá cseperedett fia szobáját. A fiús birodalom fő eleme a fal, amely Annie Sloan falfestékével lett újra gondolva. Hogy miért? Tarts velünk a következő percekben és fogadd szeretettel Anikó írását. 

 

Minden szülő életében eljön az a pillanat, amikor egyszer csak azt veszi észre, hogy az addig bűbájos csemetéje hosszú, lógó karú, mélyen dünnyögő kamasszá lesz, aki nem tud ledes fények és gamer szék nélkül élni.

Merthogy a kamaszoknak mindenről megvan a véleményük, ahogy a szobájukról is, ami már nem lehet babásan „zöldeskék”, pöttyös faldekorral, és mindenféle gyerekes kiegészítőkkel. Szürkének kell lennie, de csak a sötétszürke játszik, vagy a fekete, legyen ledcsík, ebből minél több és lehetőleg színváltós, na meg gamer szék, amiben a tanulásban elfáradt gyerkőc a vázrendszerét megpihenteti.

 

Az első

Az első lépésben a legtöbb szülőnél ez kiveri a biztosítékot, így volt ez nálunk is, mert ezek közül egyet sem tudtam elképzelni a lakásunkban, és már azt vizualizáltam, ahogyan a poros ledek ragacsosan hullanak alá a földre.

Így kerültem a témát és a gyerekszobát is, ameddig lehetett.

Persze, a nyomás egyre csak nőtt, ahogyan az én ellenállásom is, amiben az hozta meg a fordulatot, hogy pakolás közben előkerült egy nagyon régi poszterem, és előtörtek az emlékek. Az én kamaszkoromról és a kamaszszobámról. Amiben ott sorakoztak az ágy felett a falon a celluxszal (sicc!) felragasztott Morten Harket, Wham, Rick Astley poszterek, amiket a különböző ifjúsági újságokból sikerült kimenteni.

Mai, kicsit lakberendezős szemmel nézve maga volt a rettenet, de én annyira boldog voltam tőle.

 

A második

Szóval eljutottam a második lépésbe, és elkezdtem nézegetni az ilyen szoba-inspirációkat, hogy közelebb hozzam az elképzelést és a megvalósítást egymáshoz. Mivel szerettem volna egy minimális kreativitást is belevinni a standard külsőbe, olyan festékben gondolkoztam, amire lehet krétával rajzolni is, ugyanakkor matt, jól tisztítható is.

Mivel korábban már használtam, és nálunk nagyon bevált, nem volt kérdés, hogy ez az Annie Sloan falfesték lesz.  Első körben Paris Gray színt szerettem volna körbe a szobába, de a kamaszom ezt túl világosnak találta, – amúgy egyáltalán nem az – így a Graphite-ban egyeztünk meg, ezt egy falszakaszon használva.

A harmadik

A lelkesedés akkora volt, hogy a kisfiam végig segített nekem: leszedegette a falmatricákat, kiglettelte a falat, majd le is csiszolta.

Az Annie Sloan falfesték egy magas kötőanyag és pigment tartalmú festék, az ilyenek alá, ha sokat glettelünk, érdemes impregnálni.

A kisfiam már alig várta, hogy a fal fekete legyen, de az első réteg után éreztem egy csöppnyi bizalomvesztést: ez ugyanis csíkos, foltos, tarka volt. Még én is elbizonytalanodtam az arcát figyelve, de másnap teljes volt az öröm, mert a második réteg szépen lefedte a foltokat, egységes felületet adva.

TIPP: Az ilyen erős színekkel úgy jó festeni, ha szépen folyamatosan, egyenletesen haladunk, összedolgozva a festés széleit, de nem jó mindig visszamenni a korábbi felületre, mert akkor a fénytörés miatt látszik egy minimális különbség a felületen.

 

+1

Az eredmény egy karakteres, menő falrész lett, amin jól mutatnak a modern ledek is. A gyerekek pedig nem tétlenkedtek kihasználni a falszakasz táblafesték tulajdonságait, azonnal telerajzolták azt.

Szóval a fal grafitszürke, a ledek a helyükön, a gamer szék megrendelve, csillogó szemű kamasz megölelgetve.

Közben rájöttem, hogy milyen jó, hogy a fiamat érdekli az, milyen a környezete, rácsodálkoztam, hogy mennyire szépen megtervezte az egyes elemek helyét, és kamasz szemmel nézve mennyire esztétikus szobát alkotott magának, amit még én is kezdek megszeretni.

Az irkafal a kedvencem lett, néha hagyok itt neki egy-egy vicces üzenetet.

 

Mi egyenesen imádjuk a kivitelezést és az egyedi üzeneteket a falon. Apropó falak…

HAMAROSAN ELÉRHETŐEK LESZNEK AZ ÚJ ANNIE SLOAN FALFESTÉKEK!

Izgalmas színek kerülnek fel a palettára, szuper formulába ágyazva, úgyhogy érdemes lesz résen lenni. Közösségi oldalainkon azonnal értesítünk, amint elérhetőek lesznek az újdonságok stockistjainknál, szóval várunk Téged is a szuper közösségünkbe Facebookon vagy Instagramon!

 

Szereted  napfényillata blog írónőjének cikkeit? Olvass még tőle!