Kovács-Tajti Alexandra egy ízig-vérig kreatív vállalkozó, aki szuper közösséget fog össze saját instagram oldalán, ahol főként a fenntarthatóság és az anyaság kap szerepet. Két szerelemgyümölcse az @atervezodesign, ahol csodaszép plannereivel kápráztatja el a rendszert szerető embereket és a “Heti Kimenő” podcast, ahol fiatal anyukaként osztja meg tapasztalatait jó barátnőjével folytatott beszélgetései révén. Alexandráról az is kiderült, hogy imádja újraalkotni a környezetében lévő bútorokat, mi pedig teljesen oda vagyunk, hiszen mindezeket Annie Sloan Chalk Paint festékeivel teszi. Ha kíváncsi vagy a tapasztalataira, tarts velünk a következő percekben.

 

Először az otthonában található laminált komódot alakította át, amelyhez Nemiskacat Enikő forgalmazónk tanácsát kérte ki.

“A komódok lamináltak, így először kicsit megijedtem a dologtól, hogy vajon biztosan elérem-e a festékkel azt a hatást, amit viszont szerettem volna látni. Miután találkoztam Enikővel a Látványműhelyben és több bútort, technikát, valamint textúrát megmutatott nekem, onnantól nem voltak bennem kételyek.”

 

Alexandra stílusához leginkább a föld színek, valamint a natúrabb, természetes árnyalatok állnak közel, így a családi fészekbe is ezeket a színeket szerette volna viszont látni a bútorain.

“A komódhoz a Chateau Grey és az Old White festékeket kevertem, így értem el ezt a színt. Két rétegben festettem le, majd száradás után átlátszó wax-ot kentem rá. Nekem nagyon tetszik a végeredmény. Számomra nagyon pozitív, hogy egyáltalán nem csepeg, könnyű vele dolgozni és nincs festék szag az egész lakásban tőle.
ui: a mindig kritikus és szkeptikus férjemnek is elnyerte a tetszését.””

Mi is imádjuk! Gyönyörűen passzol a szoba a miliőjébe.

Második alkalommal a szüleinél található komódot öltöztette új színbe, amit ők már nem használtak, ugyanakkor Alexandrának nagyon tetszett és látott is benne fantáziát.

“Ez a bútor teljesen fekete volt, így először azt gondoltam, hogy le kell majd csiszolnom és úgy kell neki esnem a festékkel. Aztán jött egy sugallat, hogy mi lenne, ha szépen megtakarítanám és megnézném hogyan reagál a festékre. Jól tettem, hogy hallgattam a megérzéseimre és megkíméltem magam egy több órás csiszolástól, ugyanis tökéletesen befedte a fekete színt az általam választott igen halvány, krémes szín, amely Country Grey névre hallgat. Három rétegben vittem fel, majd az átlátszó Clear Wax-ot használtam egy rétegben.”

Szívmelengető látni, hogy egy kidobásra szánt bútor egy pici felfrissítéssel és Annie Sloan Chlak Paint festékeivel újra funkciót tölthetnek be egy család életében. Alexandra két komódba is új életet lehelt, amely csodás példája annak, hogy bizony érdemes tudatosan végig gondolni, vajon szükség van az új darabra, vagy még van lehetőség a régi bútorokban. További inspiráló alkotásokért gyere át az instagram vagy facebook oldalunkra!