Egy-egy bútor felújításánál érdemes átgondolni az adott darab funkcióját is. Ha éppen az eredeti rendeltetésében nincs szükségünk rá, akkor gondoljuk újra! Rácz Anikó, A napfény illata blog írója, elvetve a “minden arra való, amire használjuk” gondolatot, teljesen új tárgyat varázsolt az ütött-kopott hokedliből. Mutatjuk, hogyan!

 

Az IKEA-ban vásárolt, magasított fahokedli sokféle szerepet betöltött már nálunk: volt vendégszék, virágtároló, kis rakodóasztalka is. Mostanra viszont már nem volt funkciója, csak kerülgettük a lakásban, meg is kopott már, arra várt, hogy felújítsam.

Mivel azonban nem volt szükség rá, a felújítás váratott magára, egészen addig, amíg a teraszra egy virágládát nem terveztem. Nézegettem a maradék faanyagokat, majd a fahokedlit, és megszületett az ötlet: a széket oldalra fektetve elég, ha beburkoljuk 3 oldalát és már készen is van a virágláda.

 

Amire szükséged lesz:

  • Oddvar bárszék
  • Annie Sloan krétafesték
  • kültéri matt lakk ( Annie Sloan Chalk Paint Laquer)
  • ecset (kifejezetten krétafestékhez való)
  • csavarok
  • fatapasz

 

 

Elsőként kicsavaroztuk a 2 merevítőrudat az egyik oldalról, majd a faanyagokat méretre vágtuk.

Előfúrás után felcsavaroztuk a lábakra a fenyődeszkákat. A csavarok helyét fatapasszal javítottuk, majd csiszoltuk.

Ezután következett a krétafesték: a Duck Egg Blue annyira finom szín, hogy azonnal életet és karaktert adott a fenyő ládának.

Ahhoz, hogy kültérben is használhassuk a ládát, száradás után lekentem az Annie Sloan kültéri matt lakkal, amely UV-védelmet és vízállóságot biztosít a felületnek.

A láda belsejét kibéleltük geotextíliával, az aljára lyukakat fúrtunk, hogy a víz el tudjon majd távozni belőle.

Az egészet a növények beültetése koronázta meg. A láda zöldes-kékes-szürkés árnyalata annyira szépen keretezi a virágok színeit!

Személy szerint én annyira örülök, hogy kültéren is használhatom az Annie Sloan festékeket, mert könnyen újjávarázsolhattam vele a székeinket, színt adhattam a faládának, és így a tetőtéri kis oázisunk igazán vidám lett. Imádok itt teázni, kávézni, vagy egy hideg szörppel és magazinnal üldögélni reggelente vagy este.

 

Szeretjük az ilyen kreatív ötleteket! Ha a Te tarsolyodban is van néhány szuper alkotás, amiket szívesen megmutatnál nekünk, küldd el  Facebookon vagy Instagramon!