A napfényillata blog írónője, Rácz Anikó egy igazán különleges csavart vitt legutóbbi alkotásába. Emlékeztek még a skandináv kis faházikókra, amelyeket a téli időszakban készített? Akkor ezeket most megfordítjuk és újra gondoljuk Anikó szuper ötletével! Olvassatok tovább, ha kíváncsiak vagytok, hogyan alkothattok a tudatosság jegyében! 

 

Előtte állapot – Skandináv faházikó

 

Környezetünk védelmének többféle módja van: ültethetünk fákat, kialakíthatunk egy kis oázist az erkélyen, spórolhatunk az energiával, vízzel, csökkenthetjük az általunk termelt hulladék mennyiségét.

A legfontosabb, hogy próbáljunk meg tudatosan bánni az erőforrásokkal, hogy a környezetünkben minél kisebb kárt okozzunk. A tudatos vásárlással is sokat tehetünk, ahogyan azzal is, ha újragondoljuk, átalakítjuk, újrahasználjuk a dolgainkat, mielőtt kidobjuk őket, vagy újat veszünk helyettük.

A krétafesték rengeteg lehetőséget ad a tárgyak megmentéséhez, felújításához, felfrissítéséhez.

A lakásunk dekorálását is érdemes „zöld szemmel” nézni, és a „#thinkingoutofthebox” szemléletet alkalmazni, vagyis megpróbálni máshogy tekinteni a környezetünkben található tárgyakra, és újfajta ötletekkel előállni.

 

Megpróbáltam így tenni én is, amikor nyári dekoráción gondolkodtam. Így jutott eszembe, hogy a hulladékfából készített karácsonyi házikókból kiváló nyári hangulatot tudnék varázsolni, persze, nem úgy, hogy a korábbit átfestem. Elég egyszerűen megfordítani azt, és a másik oldalra festeni, alkotni.

Így született meg a 2in1 nyári/téli faház-dekor hulladékfából.

Felhasznált anyagok:

  • Skandináv karácsonyi házikók
  • Annie Sloan Chalk Paint™ Scadinavian Pink
  • Annie Sloan Chalk Paint™ Old White
  • Annie Sloan Chalk Paint™ Aubusson Blue
  • Annie Sloan Chalk Paint™ Louis Blue
  • akrilfesték
  • matt lakk

A fafelületek festésénél csak az okozott gondot, hogy milyen színűek legyenek a nyárias hangulatú házikóink. A kék, a fehér és a kékeszöld adta magát, a kék eget és a Balatont idézve, a pink nekem a strandok hangulatát adja, és már érzem is a számban a hekk és a lángos ízét, az orromban a víz illatával.

A minták felviteléhez most egy hagyományos módszert használtam: kinyomtattam a horgonyt a megfelelő méretben, majd a papír hátulját puha grafit ceruzával besatíroztam. Ezután a grafitos felülettel lefelé ráillesztettem a házikóra a mintát, és egy hegyes ceruzával körberajzoltam.

Ahol megnyomtam a ceruzát, ott a grafit megfogta a felületet. Ezután már csak fehér akrilfilccel kellett átrajzolni.

A házikókat végül lakkoztam.

 

Látjátok, mennyi szuper dolgot lehet kihozni egy kis kreativitással? Nem kell mindenből új! Sőt! Még a már újrahasznosított alkotásokat is újra lehet gondolni még egyszer! A Ti munkáitokra is kíváncsiak vagyunk! Mutassátok meg Facebookon vagy Instagramon!