Óriási öröm volt számunkra, amikor megtudtuk, hogy Annie Sloan szeme megakadt a kapolcsi Hazai Provence szobáinak bútorain, amelyek egytől-egyig Chalk Paint festékekben tündökölnek.  Még ennél is izgalmasabb hír, hogy a The Colourist Magazin 6. számának lapjain is feltűnik a romantikus panzió, amelyet Cziráki Barbara, a Hazai Provence megálmodójának gondolatai kísérnek.

„Egyrészt nagyon nagy megtiszteltetés, hogy Annie érdemesnek tartja a bútorainkat a magazinban való megjelenésre, másrészt pedig, ha nálunk bútorfestés van, semmi más nem jöhet szóba, csakis az Annie Sloan Chalk Paint™. Szerintem a legnagyszerűbb az összes hasonló közül, a struktúrája, a fedése utánozhatatlan, ezt komolyan mondom!”

 

 

“2014-ben vásároltam meg az ingatlant, amin egy 180 éves, nagyon rossz állapotú/omladozó kis házikó állt. Egy teljes felújítást követően, 2015-ben nyitott meg a Hazai Provence, akkor még csak 5 szobával.”

A Hazai Provence Magyarországon, a Balaton- felvidéken helyezkedik el, ami nagyjából olyan, mint Franciaországban Provence elhelyezkedése. Míg ott közel a tengerpart, itt nálunk a legnagyobb tó van igen közel. Ez a klímában is hasonlót jelent, nem véletlen, hogy a levendulák remekül érzik magukat az ültetvényünkön, akárcsak a Provence-i dombok között. Kapolcs egy picike falu, akárcsak a provence-i kis falvak, de míg azok a dombtetőn ülnek, a mi kis falunk a völgyben helyezkedik el. Sok festőt, keramikust, és mindenféle művészeket megihlet az itteni táj, ezért is hívják találóan Kapolcsot a Művészetek Völgyének.

 

 

Barbi a 180 éves épületet teljesen felújította, miközben igyekezett megtartani a ház eredeti vonásait. Az épület kőből épült, hagyományos fagerendás födémmel, spalettákkal az ablakokon. A belső terekben pedig igazi kincsekre lelhetünk. Barbi gondosan válogatta össze a bútorokat, különböző apróhirdetéseket és antik piacokat bújva, hogy ráleljen azokra a darabokra, amelyek tökéletesen beleillenek a Hazai Provence miliőjébe.

 “Mindig van egy elképzelésem, hogy mit szeretnék és célirányosan azt keresem. Sok idő, mire mindent beszerzek, ezért kezdem már akkor, amikor az épület még csak tervrajzon létezik. Olyankor már látni lehet a méreteket, tehát már csak egy nagy raktár kell, ahol tárolni tudom a bútorokat, amíg megépítik a házat.”

Miután kiválasztotta a szobákhoz illő bútorokat, nagy örömünkre, szinte mindegyiket Annie Sloan Chalk Paint színeibe bújtatta. Az árnyalatokkal játszva, így minden egyes tér külön atmoszférával rendelkezik. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a Hazai Provence bájos varázsának, mi is a részesei lehetünk. Persze Barbinak is megvannak a kedvenc színei, amelyek igazán központi szerepet kaptak az édes panzióban.

 

“Az Antibes Green és Honfleur azért a kedvenceim, mert oda vagyok ezekért a francia településekért, mindegyikben jártam már, és tényleg annyira visszaadják ezek a színek az ottani hangulatot. Imádom! De a Chateau Grey és a Duck Egg Blue is nagy kedvenceim, mert a rusztikus stílus, a provence-i stílus legjobbjai!”

 

 

Amikor egy-egy szerelemprojekt megvalósul, mindig van egy részlet, ami sokkal közelebb áll a szívünkhöz. Ez Barbi esetében sincs máshogy. Bár minden szobát és azoknak minden bútordarabját egytől-egyig közel érzi magához, mégis van egy szeglete a Hazai Provence-nek, amely a nagyszülei örökségét rejti magában.

Talán a nagy kedvencem a Boho Chic szoba régi, faragott szekrénye. Ez a kézműves szekrény a nagyszüleim házából származik és nagyon jó állapotban megmaradt. Vigyáztam rá az évek során, mert tudtam, hogy átfestve gyönyörű darab lesz. És így is lett, csodálatosan pompázik Antibes Green színben, fekete wax-szal, nagyon karakteres, imádom! 🙂

 

És, hogy milyen tervek előtt áll még Barbi?

“Most a fejembe vettem a Hazai Provence kis kőépületében a régi szobák felújítását. Igaz, hogy kb. 5 éve lettek készen ezek a szobák, nem is a berendezéssel van probléma, hanem a hangszigeteléssel. Akkoriban még nem tudtam, hogy egy szállodában erre is nagy hangsúlyt kell fektetni. Ezért a régi épületben lévő szobákat hangszigeteljük és némileg új belsőt is kapnak. Kis stílusváltás is lesz, de alapvetően a provence- i stílus égisze/ernyője alatt. Az biztos, hogy az Annie Sloan Chalk Panit ennek a felújításnak a során is elő fog kerülni! 🙂

 

 

Ha még többet olvasnál a Hazai Provence-ről, vagy egy kis extra inspirációra vágysz, szerezd be a legújabb The Colourist magazint, amelyet már elérsz csodás forgalmazóinknál! Ha pedig egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor látogass el a Hazai Provence-be, ahol garantáltan magad mögött hagyhatod a világ zaját.