Az utóbbi időben arra lettünk figyelmesek, hogy a pasztellszínű bútorok felé húz inkább a szívetek. Meg is értjük: mi is nagy szerelmesei vagyunk a visszafogott árnyalatoknak. Arra gondoltunk, csokorba szedjük azokat az Annie Sloan festékeket, amelyekkel könnyedén elérhetitek a pasztelles hatást. Nem is húzzuk az időt! Inspirációra fel! 

Azok a babás rózsaszínek! 

Ha pasztell árnyalatokra gondolunk, akkor hamar a világos rózsaszínek jelennek meg a képzeletünkben. Igazi bájos változat az Antoinette Chalk Paint festék, ami már önmagában is megidézi a kedvességet. Lágyságot és visszafogottságot tükröz, így amennyiben ilyen hatást szeretnétek elérni, őt javasoljuk. A Scandinavian Pink már egy picivel teltebb árnyalat, de egy kis Old White vagy Pure fehérrel keverve, könnyedén finomítható. Sőt! Az új Capri Pink színünket is meg tudjátok szelídíteni ezzel a technikával és végeredményben, igazán látványos hatást érhettek el.

 

Elmerülnénk a kékjében!

A pajkos kékek gyengéd nyugodtságot idéznek meg az otthonotokban. Ha a pasztelles irányba mennétek, akkor a Louis Blue lesz az ideális választás, amely enyhén szürkés beütésével, igazi különlegességnek számít Annie Sloan palettáján. Ha türkizesebb vizekre eveznétek, akkor a Provence színt érdemes megnéznetek, amely elsőre intenzívnek hathat, de egy kis világosítással, pillanatok alatt megkapjátok az áhított árnyalatot. Az utóbbi visszajelzéseitek alapján a top színek között egyértelműen a Svenska Blue és a Duck Egg Blue tűnt fel, amelyek picit piszkos hatásukkal, egyből magukra vonják a figyelmet.

 

Lágy krémességbe bújva

Vannak olyan színek, amelyekkel egyszerűen nem lőhettek mellé. Ha semlegesebb árnyalatokat kerestek a pasztellszíneken belül, akkor a Cream Chalk Paint elnyerheti a tetszéseteket, valamint az Old Ochre finom bézses hangulata is megnyerő lehet számotokra. Ezek a színek játszi könnyedséggel teremtik meg az otthonos miliőt otthonotokba. A szürkésebb fronton a Paris Grey számít óriási slágernek az Annie Sloan alkotók körében, mert egy igazán egyszerűen beilleszthető szín, amely minden otthon hangulatába képes beleolvadni, ahogy a Chicago Grey is. Ő egy minimálisan hidegebb tónus, de pont emiatt passzol bele tökéletesen a pasztellek világába.

A végére csak annyit jegyeznénk meg, hogy érdemes szemügyre vennetek az összes Annie Sloan árnyalatot. Ha éppen egy vibráló változaton akad meg a szemetek, akkor sincs gond: bármit lehet “pasztellesíteni” egy kis fehér színnel. 🙂 Bízunk benne, hogy ezek az inspiráló alkotások, Titeket is festésre buzdítanak. Ne feledjétek, hogy imádjuk nézegetni a műveiteket, úgyhogy bátran jelöljétek meg Facebook, vagy Instagram oldalunkat, ha kreatívkodtok.