Bálint Nóra az első karantén ideje alatt jött rá arra, hogy az alkotás és a kreativitás mindig is örömmel töltötte meg a szívét. Ennek hatására indította el saját Youtube csatornáját, ahol festésre, dekorálásra, felújításra buzdítja nézőit.

“Hiszem azt, hogy a kreatív, alkotós tevékenységeknek gyógyító ereje van. Úgyhogy, a csatornával arra szeretnék bátorítani mindenkit, hogy kezdjen bele újra a gyerekkori hobbijaiba, próbáljon ki új dolgokat és legfőképp alkosson (bármit), mert kikapcsol és feltölt! 🙂 Szerintem mindenki sokkal, sokkal ügyesebb és kreatívabb mint hinné!:) “

Nóri néhány hete egy vlog videóban újított fel egy egész gyerekszobát egyik barátnőjénél. Volt közöttük laminált komód és picit megkopott rácsos ágy is, úgyhogy tennivaló akadt bőven. Mielőtt belevágott volna gyerek bútorok átalakításába, készített néhány képet az előtte állapotról, amit lejjebb görgetve láthattok ti is.

Indulhat a bútorfestés!

Első lépésként, Nóriék mosogatószeres vízzel megtisztították a bútorokat. Ezt követően felbontották a festékeket, amiket egy keverőpálca segítségével felkevertek. Ezt a lépést, ti se felejtsétek el!;)

A rácsos ágyat elemekre bontották és Annie Sloan Pure színével kenték át, ami igazi ártatlan bájt kölcsönzött a bútornak. Ami talán kihívásnak számít ennél a darabnál, a rácsok lefestése. Itt amire érdemes figyelni, hogy aprólékosan vigyétek fel a festéket a rácsok oldalára, ügyelve arra, hogy ne folyjon meg rajtuk.

TIPP: A nehezen elérhető területekhez, használjatok egy kisebb ecsetet, így precízebb eredményt kaptok a végén. A sima felületek lefestéséhez jöhet egy henger, vagy egy nagyobb lapos ecset. A tökéletes fedés érdekében azt javasoljuk, hogy legalább két rétegben vigyétek fel a festéket.

Nóriék arról számoltak be, hogy az első rétegnél kifejezetten jól jött, hogy Annie Chalk Paint festéke egy picit sűrűbb, mert jó alapot adott. A második és harmadik rétegnél már vízzel hígítva vitték fel a színt a légiesebb eldolgozás érdekében.

 

Izgalmas minták stencilek segítségével

A babaszobában egy kisfiú és kislány osztozik majd, így a komódok színeit is ehhez igazították Nóriék. A lányos oldalon lévő fiókos bútor fiókjai Pure, Antoinette és Chicago Grey árnyalatban pompáznak, amelyek tökéletesen harmonizálnak egymással. Minden bútordarabra került egy-egy stencil minta is, amelyet hol szivaccsal, hol ecsettel dolgoztak bele a felületekbe.

TIPP: A stencil mintát maszkolószalaggal ragasszátok fel arra a helyre, ahol viszont szeretnétek látni. Ezt követően finoman mártsátok bele az általatok választott Annie Sloan Chalk Paint árnyalatba az ecseteteket, majd ütögető mozdulattal tapogassátok át alaposan a mintát, hogy biztosan mindenhova kerüljön festék. Hagyjátok száradni néhány percig, és csak ezt követően távolítsátok el a stencilt.

Miután a bútorok elkészültek, Nóriék Clear Wax-szal finishelték őket.

A végeredmény elképesztően bájos lett, de helyettünk, inkább beszéljenek a képek! 

 

Ha megjött a kedvetek egy kis kreatívkodáshoz, akkor nézzetek át Nóri csatornájára, hiszen szuper ötletekkel vár titeket!

Inspirációért pedig kattintsatok át Facebook vagy Instagram oldalunkra, ahol izgalmas hazai és külföldi alkotásokat hozunk el Nektek nap mint nap!