A karantén sokunkat megvisel, ami nem is csoda, hiszen most már több mint egy éve szorultunk a négy fal közé. Sokkal kevesebb inger ér minket, így a lelkünk is ki van éhezve az élményekre. A bútorfestés egy kiváló terápia, amely segít abban, hogy visszatalálj önmagadhoz. A színek köztudottan hatással vannak a hangulatunkra, úgyhogy itt az ideje, hogy ecsetet ragadj és újra színezd a napokat a bútorfestés révén. 

 

Ha a festés jó alternatíva a lélek megnyugtatására, akkor a csiszolás tökéletes a belső frusztráció levezetésére.

…Arról nem beszélve, hogy milyen gyönyörű végeredményt kaphatunk. Attól függően, hogy milyen hatást szeretnél elérni, legelső lépésként válaszd ki kedvenc Annie Sloan Chalk Paint festékeidet. Ha kontrasztos eredményre vágysz, érdemes két nagyon eltérő árnyalatot választanod. Kend egymásra a színeket, majd a száradást követően egy csiszolópapír segítségével, szépen menj át az öregbíteni kívánt területeken. A csiszolás során a felső szín lassan eltűnik és láttatni engedi az alatta megbújó árnyalatot. Mintha csak felfednéd a bútor apró kis titkát, amiről csak és kizárólag Te döntesz, hogy mennyit akarsz belőle megmutatni a nagy világnak.

“Egy színnel is működik?” Naná! Használd ki az átalakítandó bútor sajátosságát és mutasd meg az eredeti arcát egy kis visszacsiszolással.

Az alkotásnál már csak az jobb, ha együtt csináljátok! 

Amit az első hullám alkalmával még sokan élveztünk, az másodjára már inkább teher volt. A home office-nak és az online tanulásnak felnőttek és gyerekek egyaránt örültek… egy ideig. De akárhogy is nézzük az otthon hosszútávú átalakulása munkahellyé és iskolává, már közel sem volt annyira bizalomgerjesztő. A mindennapok monotonitása karantén nélkül is belefészkelheti magát az életünkbe. Rajtunk múlik, hogy mennyire hagyjuk.

Könnyebb mondani, mint csinálni, de a változtatás lehetősége mindenki kezében ott van. Hozd össze a családot egy kicsit máshogy! Alkossatok együtt, itt nincs korhatár! Cserébe a kicsik és nagyok lelke is szépen lassan feltöltődik és máris kizökkentek a hétköznapok rabságából.

Jöhetnek a Chalk Paint képkeretek! 

“Oké, oké, de én már mindent átfestettem egy év alatt.” – joggal mondhatod és mi is el is hisszük. Na, de biztos hogy egyre gondolunk? A hagyományos képkeretek helyett Annie egy szuper ötlettel rukkolt elő. Szabadjára engedte a fantáziáját és saját képkereteket készített a családi otthon falára. Nem is kell hozzá más, mint egy ecset, kedvenc Chalk Paint színed és egy kis kreativitás! Nézd csak, mennyire egyszerű!

Végre itt a jó idő! Elő a virágcserepekkel! 

Ha még bizonytalan vagy a bútorfestésben, kezdd kicsiben! Ehhez szinte bármilyen virágtartó cserép tökéletes és az a szuper, hogy szintén be tudod vonni a mókába a gyerekeket is. Ha kész vagy, ültess magokat, vagy adj otthont a kis palántáidnak saját készítésű cserepeidbe. Mutatunk néhány inspirációt!

Terrazzo a teljes kikapcsolódásért! 

Ha egyszerű, de látványos eredményre vágysz, ami még segít is abban, hogy ellazulj, akkor ezt a techinkát imádni fogod! 

A terrazzo technológia mozaikfelületek létrehozását jelenti, varratokkal és anélkül is, cement, beton formájú alap felhasználásával, kövek hozzáadásával, beleértve márvány, üveg és más különféle frakciókból álló anyagokat.

Nincs is másra szükséged, mint néhány Chalk Paint festékre, különböző méretű ecsetekre és már jöhet is a festés! Válassz ki egy sima felületet a bútoron és kezdj el “pöttyözni”! Itt nincsenek szabályok, nincs túl sok, vagy túl kevés. Tényleg nem tudod elrontani!

Bízunk benne, hogy tudtunk Neked néhány ötletet adni, hogyan töltsd fel a lelkedet egy kis pozitivitással! Most már (reméljük) nincs sok hátra ebből az állapotból és hamarosan visszatér minden a régi kerékvágásba. De, ha egy tanácsunk lehet: magadról akkor se feledkezz majd meg, hiszen csakúgy tudsz hatékony lenni minden téren, ha a lelked rendbe van. Töltsd fel boldog pillanatokkal!