A bútorfestés egy életérzés! – #bútorfestésházilag – 1. rész

 

Még csak szemezel a gondolattal, hogy ecsetet ragadj és átalakítsd az első bútorodat?

Akkor, a legjobb helyen jársz!

Arra gondoltunk, hogy egy blogcikk sorozatot indítunk “Bútorfestés házilag” néven, kifejezetten kezdő bútorfestőknek. Pontosan azért, mert tudjuk, hogy mennyi kérdés merül fel az első bútor elkészítése előtt. A “hogyanok” száma végtelen és a bátorság is képes az inunkba szállni , amikor arról van szó: itt az ideje új külsőt varázsolni régi bútorunknak. Mi is átéltük ezeket a pillanatokat és őszintén szólva először mi is bizonytalanul fogtuk meg az ecsetünket, de belevágtunk és imádjuk, hogy a kreativitás és az alkotás határozza meg az életünket. Ezt a szenvedélyt szeretnénk Neked átadni, mert hidd el, amikor először megtapasztalod, milyen is új életet lehelni egy kopott bútorba, onnantól kezdve nem lesz megállás. Ezt garantáljuk! 

 

 

Az Annie Sloan sztori

Mielőtt belevágnánk fizikálisan a bútorfestésbe, szívd magadba Annie szemléletét, amely elegendő bátorságot fog adni ahhoz, hogy szabadjára engedd kreativitásodat. 

Annie Sloan pályafutását egyetemi évei után, 1970-ben kezdte képzőművészként. Gauguin és színhasználata örök inspirációs forrás számára, megtanította arra, hogy a színektől nem szabad félni. Eleinte a falfestészet iránt érdeklődött, majd a díszítőfestés irányába fordult.1987-ben megírta az iparág bibliájaként emlegetett könyvét, a The Complete Book of Decorative Paint-et. A könyv sikere indította be a karrierjét, mint a dekorációs festékek szakértője és lehetőséget teremtett arra, hogy nemzetközileg oktassa a dekorációs festéstechnikáit.

1990-ben pedig megalkotta az eredeti Chalk Paint™ krétafestéket, hogy egy egyszerű eszközt adjon az emberek kezébe a kreativitásuk megéléséhez.

 

 

Mi az a Chalk Paint™ festék?

Ha néhány szóban kellene megfogalmaznunk, akkor csak annyit írnánk: egy olyan bútorfesték, un. krétafesték, amely egyszerűvé és szórakoztatóvá teszi az alkotás folyamatát mindenki számára. Annie végső, bársonyos, matt hatása miatt Chalk Paint™-nek nevezte el. Legfőbb célja az volt, hogy terméke legyen felhasználóbarát és szinte minden felületre tapadjon. Az Annie Sloan Chalk Paint™, a szabályok megszegésére és a festés élvezetére ösztönöz.

“A Chalk Paint™ lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen vegyük körbe magunkat színekkel.” /Annie Sloan/

A festék piacra dobása után a reklámozást és terjeszkedést csak jóval később kezdte meg, amikor a három gyereke elérte azt a kort, ami lehetővé tette, hogy több időt fordítson vállalkozására. Minden általa alkotott szín neve beszédes, saját története van, szoros összefüggésben a pigmentek alakulásával, valamint a művészettörténettel.

Egyre nagyobb sikerek

2000-ben hozta létre üzletét Oxfordban, ahonnan a Chalk Paint™-et, festett bútorait és szövetkínálatát értékesítette. Itt tartotta hosszú ideig a workshopjait is. Bár a bolt a mai napig üzemel, a cég túlnőtt rajta, így Annie és teljes apparátusa egy nagyobb épületben dolgozik. A tanítás mellett 24 könyvet írt, egyet fiával, Felix-szel közösen, aki hasonló ízlése ellenére grafikai tervezőként más megközelítést képvisel.

2015-ben létrehozta az Annie Sloan Falfesték családot, melynek színeit a Chalk Paint™ színpalettájából választotta. A Falfestékek is nagyon jól fednek, moshatóak és súrolhatóak.

Annie az üzleti életben is hű maradt önmagához, minden egyes forgalmazót egyedileg választ ki egyéni stílusa alapján. Termékeit csak a saját forgalmazói hálózatán keresztül lehet elérni, áruházi kereskedelemben nem kaphatóak. Ezzel az a célja, hogy segítse a vásárlóit és büszke arra, hogy szerte a világon a több ezer üzlet között nincs kettő egyforma. Több éve már csak a forgalmazóit oktatja, a nagyközönség számára nagyon ritkán tart workshopokat. Forgalmazóitól viszont elvárja, hogy szervezzennek workshopokat és adjanak gyakorlati tanácsokat a színekkel és technikákkal kapcsolatban az érdeklődőknek.

Annie a mai napig Oxfordban alkot, abban a városban, ahol az első üzletét is megnyitotta. Családja végig támogatta törekvéseit, férjével, David-del együtt alapította és vezeti a közös vállalkozásukat, a három gyermekük és családjaik szintén velük dolgoznak.

Az Annie Sloan márka mára egy nagy családdá nőtte ki magát

Annie bútorfestés iránti szenvedélyével, világszerte találkozhatunk. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy itthon mind a hét csodás forgalmazónk szívvel-lélekkel képviseli az Annie Sloan márkát. Alkotásaikban egytől-egyig fellelhető az egyediség és az a fajta elkötelezett szeretet, amely a hivatásukba teljesedik ki.

Bízunk benne, hogy megadtuk a kezdő löketet és nemsokára Téged is az Annie Sloan alkotók táborába tudhatunk. Ha kérdésed van,  ne feledd: ránk és forgalmazóinkra mindig számíthatsz! Hamarosan jövünk a következő résszel, addig is inspirálódj Facebook, vagy Instagram oldalunkról, valamint a Hobbi Bútorfestők Facebook csoporttagok munkáiból.