Szeretjük látni azt a kreativitást, ahogyan az Annie Sloan festékeket használjátok. A bútorokon túl, rengeteg alkalommal kísérleteztek más felületeken is és amikor elkap Titeket hév, akkor szinte minden új színt kap. 🙂 A napfény illata blog írónője, Rácz Anikó éppen a gyerekszobában szelektálta a régi játékokat, amikor a kezébe akadtak a fa építőkockák, amelyek szuper kiindulóalapot adtak egy kis festegetéshez. Ha kíváncsiak vagytok, hogyan kaptak új külsőt az egyszerű natúr játékok, akkor olvassátok tovább Anikó beszámolóját! 

Nem kockáztatunk sokat, ha a régi, foltos, kissé ütött-kopott natúr kockákat befestjük. Én is erre jutottam, miközben a gyerekszobában szelektáltam a régi játékokat és a kezembe akadt a régi kockajáték.

Ez a fa építőjáték nagyon öreg már, sokszor változott kastéllyá, erőddé, vagy egyszerűen toronnyá, amit le lehet dönteni mindannyiszor a megépítése után. A kor nyomott hagyott a felületén is, ami kicsit kopottá, kicsit foltossá vált. Szerettem volna megújítani, hogy ismét apró kezek játsszanak vele.

Mivel az építőjáték a gyerekszobába kerül, mindenképpen olyan festéket kell használni, amely megfelel a gyerekbarát szabványok követelményeinek és ezekre bevizsgált. („Toy safety” bizonyítványok itt)

Az Annie Sloan krétafestékek, falfestékek, waxok és lakkok ilyenek, ami azért is szuper, mert összehangolhatjuk a gyerekszobában a bútorok, falak és akár még a fajátékok színeit is.

Én is ennek megfelelően választottam ki a színeket, amiket használtam:

  • Annie Sloan Chalkpaint Old White

  • Annie Sloan Chalkpaint Scandinavian Pink

  • Annie Sloan Chalkpaint Old Navy

  • Annie Sloan Lacquer Clear Matte

Játékkockát festeni türelmeseknek egyáltalán nem kihívás, én viszont nem vagyok az a túl türelmes fajta, így aztán elsőre sikerült túlságosan sok festéket az ecsetre felvinnem, így nem győztem a felületen vastag réteget eldolgozni, elkenni.

Az Annie Sloan krétafesték ugyanis egy jó sűrű, testes anyag, elég csak az ecset hegyét kicsit belemártani a festékbe, majd finoman szétkenni a fafelületen. Aki olyan sima, fényes felületre vágyik, mint a boltban kapható színes fajátékok esetén, az bizony csalódni fog, egy finoman rusztikus – ez attól is függ, mennyire vagyunk gyakorlottak – matt felületet kapunk.

Én nagyon szeretem ezt a kézműves megjelenést, illik is ezekhez a tizenéves múlttal rendelkező kockákhoz.

Az Annie Sloan festék nagyon gyorsan szárad, így mire lefestettem az összeset, az elejét már dekorálhattam is egy nagyon vékony ecsettel, felkerültek az ablakok, ajtók is a kockákra. Bár, a festék már kézszáraz volt, meg kell várni a teljes száradási időt, hogy biztonsággal tudjuk majd később a gyerekek kezébe adni.

A teljes száradás után matt lakkal zártam a felületet. Itt is nagyon fontos, hogy betartsuk a száradási időket, illetve a kikeményedési időket (ami például waxok esetén 5-21 nap).

Hihetetlen, mennyit változtak a kis natúr kockák: bájosan szabálytalan ablakaikkal, kicsit csálé ajtajaikkal igazi mesevárost lehet belőlük építeni.

Látjátok, milyen könnyű a színek segítségével egy kis vidámságot csempészni az otthonunkba, még, ha csak néhány fakockáról van is szó? Ha kedvet kaptatok a festegetéshez, keressétek bizalommal csodás forgalmazóinkat, akik szeretettel segítenek nektek minden kérdésetek esetén, ahogyan mi is! Ha pedig elkészültetek az alkotásotokkal, ne feledjétek megmutatni az oldalainkat taggelve Instagramon vagy Facebookon