Vaszkó Zsoltnak annyi gyönyörű alkotása van, hogy egy bejegyzésbe nem is fért bele! Korábban már olvashattál róla, hiszen az ő pályaműve nyerte el az  “Így festek én!” pályázat Bohém alkotás különdíját Kisvacak Műhelyétől. Mai bejegyzésünkben azonban tovább megyünk és belesünk az otthonába, ahol olyan kincsekre lelhetünk, amelyek Zsolt egyedi stílusával és látásmódjával nyernek teret egy-egy bútorban kiteljesedve.

Mit jelent számodra a bútorfestés?

A bútorfestés és az egyéb használati vagy dísztárgyak készítése számomra egy olyan hobbivá alakult, ami talán már nem is hobbi. A munkám során is azokat a feladatokat kedvelem, aminek a végterméke látványos, így ez a DIY számomra teljesen testhezálló.

Megtalálom benne magamat és ki is tudom fejezni. Szóval már nem is nevezném hobbinak, inkább egy önkifejező, relaxációs, tudattisztító, alkotó folyamat.

Nagyon sokszor van, hogy egy végkifejletnek meg kell érnie és sokszor van, hogy egy bútor azonnal megmutatja, hogy mi akar lenni.

Melyik a kedvenc terméked Annie-től? Miért szereted?

Hát lehet a reklám helyének nevezni, de igazi kedvencet nem nagyon tudnék említeni.

Az Annie Sloan termékek mindig azt hozzák, amit az ember vár az első Annie Sloan termék kipróbálása után. Jó, minőségi és könnyű vele dolgozni.

Szép a színpaletta, jól keverhető, jók a waxok, az alapozó, a lakk, jó minőségűek a stencilek… Szóval nem igazán tudok kiemelni kedvencet, minden terméket szeretek ami Annie Sloan. Meg azért valljuk be… Annie Sloan, ha valaki kicsit jobban bele merül ebbe a témába, meg aki meghallja, hogy krétafesték, azért az esetek túlnyomó többségében azonnal ez a termékcsalád jut az eszébe.

Van sok más jó és minőségi márka, amivel szintén dolgozok, de az Annie Sloan a legjobbak között van.

Mit üzennél azoknak, akik szeretnének belevágni a bútorfestésbe, de eddig nem mertek?

Ugyan ezt a kérdést kaptam meg egy nemrég, rólunk megjelent cikkben, így itt is csak azt tudom idézni:

Három fő tanácsom lenne: hajrá, hajrá, hajrá! Viccet félretéve, csak bátran! Ha elsőre nem sikerül, akkor majd fog másodszorra vagy harmadszorra. Minden csak gyakorlás és kitartás kérdése itt is, mint minden más területen. Volt nekem is olyan darab, amit háromszor is újra kezdtem. Belefér. Szóval, ha elrontod, ne félj újrakezdeni!

 

Mesélj a TowerStreet7-ről!

A bútorfestés, de inkább ez a csináld magad téma nem olyan régi történet az életemben. 5 éve indult a história a gyermekem megszületésével és a városi panelból, a vidéki családi házba meneküléssel.

Akkor gondoltuk feleségemmel, hogy ne a megszokott, sablonos, tucat darabokkal rendezzük, be a házat. Elkezdtünk ötleteket és ihletet gyűjteni, aztán természetese a régiség vásárok és adok-veszek portálok tömkelege. Feleségemnek nagyon jó meglátása és ízlése van az ilyesmikhez, úgyhogy mindig átbeszélünk mindent mielőtt neki állnék, készüljön az magunknak vagy másnak. Ő megadja az alapot, én meg hozzá teszem azt pici pluszt.

Azért nincs tele zsúfolva a ház ilyesmikkel, de minden helységben van egy-két darab, ami nem hétköznapi és egyedi.

Az elmúlt pár évben felkértek ismerősök, barátok is, hogy készítsek nekik ezt-azt, meg a pályázatokon elért eredmények is arra késztettek, hogy ezt formába öntsem, így alakult meg vagy ki a Tower Street Seven design, de ez csak olyan mellékes, inkább még hobbi szinten van, mintsem vállalkozás, bár minden megkeresésnek szívesen teszek eleget.

A névválasztás egyszerű volt, a címünk Torony utca 7. és inspirált a jó kis Krézi Srácos zenekar is.

Van már ötleted, milyen bútordarab lesz a következő, amit új színbe bújtatsz? Ha igen, elárulsz néhány kulisszatitkot, hogy mire számíthatunk?

Ötlet és terv mindig van… csak mindig az idő a szűk keresztmetszet.

Elég sok a teendő a munkahelyemen is, családdal se ártana több időt tölteni, és most állunk neki a ház kinti munkálatainak is. Persze a szuterén is tele van festésre váró darabokkal, mert amikor valami nagyon megtetszik és jó áron is lehet hozzájutni, akkor azért az mindig hazajön velünk.

Mostanság rákattantam a használati tárgyakra. Régi hősugárzóból hangulat lámpa, régi rádiókból bluetooth hangfal, természetesen mindegyiknek egyedi külsőt „varázsolva”… de persze sose lehet tudni, hogy éppen mikor mi kattan be és minek állok neki, szóval konkrét terv nincs, majd ami éppen jön.  Mondjuk rég óta szeretnék egy másik szekrénykét a TV alá, amin a struccbőrös fehér rádiónk van… szóval lehet az lesz az áldozat. Mondjuk a mostani sem hétköznapi.

Bármi is legyen, azt elárulhatom, ha olyanra sikerül, amit meg merek mutatni, akkor látni fogjátok!

Alig várjuk! Köszönjük Zsoltnak, hogy a munkáiban az Annie Sloan is helyet kaphat. Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen tehetséges és kreatív emberek varázsolnak a festékeinkkel. Ha Te is megmutatnád alkotásodat, ne habozz! Küldd el nekünk Facebookon, vagy Instagramon! Még az is lehet, hogy legközelebb éppen rólad írunk!