Kettőt pislogtunk is már el is szaladt az év. Különös volt az elmúlt időszak, hiszen egy teljesen új élethelyzettel kellett szembe néznünk, amely őszintén szólva, egy picit mindannyiunk mindennapját megnehezítette. Mindezek ellenére, mi szerettük ezt az évet! Hogy miért? Elindult az első bútorfestő pályázatunk, az “Így festek én!”, amelyre több százan jelentkeztetek. Óriási élmény volt látni az alkotásaitokat: a sok egyedi ecsetvonást, Annie festékeinek különböző felhasználását és az elképesztő technikákat. Szó szerint levettetek minket  a lábunkról! 

Most is alkotásra buzdítunk titeket! Méghozzá egy igazi utolsó pillanatos ötletet hoztunk számotokra, amely a segítségetekre lehet, ha még nem volt időtök az ünnepekre hangolódni. Ezt a karácsonyi lakásdekorációt 30-40 perc alatt el tudjátok készíteni. Nézzük is a lépéseket!

Mire lesz szükségetek?

Válogassatok a kertből, vagy akár egy séta alkalmával a parkból, utcáról vékonyabb faágakat.

Tipp: Ha a kertetekben található rózsaültetvény, az is tökéletes lesz. Vágjatok le néhány szárat, levelekkel együtt és már meg is van az egyik legfontosabb alapanyag.

Jöhet egy-két Annie Sloan Chalk Paint festék, amely illik az otthonotok hangulatához, vagy az aktuális ünnepi dekor színeihez. Végül egy ecsetre és néhány drótra, vagy erősebb madzagra lesz szükségetek.

Első lépés

Fogjátok össze a levágott szárakat és kössétek össze attól függően, hogy milyen hatást szeretnétek elérni. Ha szorosabb, feszesebb megjelenésre vágytok, akkor több helyen rögzítsétek őket egymáshoz. Azonban, ha nem bánjátok, hogy egy-két szál szabadon kilóg, akkor csak 2-3 helyen kössétek őket össze. Az egészet egy kör formába igazítsátok, míg egy koszorút nem kaptok.

 

 

Második lépés

Jöhet a festés! Készítsétek elő kedvenc Chalk Paint színeiteket és egy ecset segítségével kezdjétek átkenni a szárakat, valamint a leveleket. Óvatos mozdulatokkal, inkább apróbb lépésekben tegyétek ezt meg, hogy a szárazabb területek se sérüljenek. Ezután hagyjátok száradni egy kis ideig. Voila! Készen is vagyunk!

Harmadik lépés

Elérkeztünk az utolsó lépéshez, egyben a legjobb részhez, amikor az alkotásotok a helyére kerül. Válasszátok ki azt a helyet, ahol  a legjobban tud érvényesülni az általatok készített kreatív dekor. Akár az ajtó díszeként, akár a fal hangulatos kiegészítőjeként nyeri el végső helyét, egy biztos: a karácsonyi pillanatot már meg is idéztétek.

Ezzel a cikkel a búcsúzunk tőletek erre az évre! Hálásan köszönjük, hogy velünk tartottatok, hogy megmutattátok gyönyörű alkotásaitokat idén is és inspiráltatok minket! Szívből kívánunk Nektek kellemes ünnepeket és boldog új évet! ♥