A 2020-as Painter’s in Residence alkotók listája Polly Coulson-nal zárul, aki minden bútort vidám hangulatúvá varázsol. Pontosan ez a játékos színhasználat tűnt fel Annie Sloan-nak is, amikor meglátta az általa készített bútorokat. Az Egyesült Királyságban született Polly kreativitásával és különleges szemléletével egy új szintre emeli a krétafestékek használatát. 

Polly profi táncosként járta a világot. Ekkor ismerkedett meg férjével, aki Ausztráliában élt, így ő is oda költözött. A benne tomboló kreativitást újra gondolva, a bútorfestésen keresztül kezdte el kamatoztatni.

Az elkészült munkáit is először ebben az időszakban osztotta meg, ezzel is elterelve a figyelmet honvágyáról. Az új hobbinak köszönhetően nemcsak új barátokra lelt, de Annie is ekkor fedezte fel őt.

Miután Annie kiválasztotta, hogy ő legyen a következő művész, akinek alkotásait a Painter’s in Residence keretén belül többször is láthatjuk, Polly egy meglepetésekkel teli bútort álmodott meg.

A csíkos len anyag szolgált inspirációként, amelynek szürkéjét a Coco és Graphite árnyalatból keverte ki. A hibátlan csíkok meghúzásához maszkolószalagat használt, majd a kimaradt területeket a fehér Pure Chalk Paint-tel festette át. És, aki azt hitte, hogy ezzel Polly itt be is fejezte, még nem látta a komód belsejét. A Giverny kékjével egy erős kontrasztot teremtve, valószínűleg mindenkit meglepett, aki először nyitotta ki az ajtókat és a fiókokat.

Második alkotásában az otthonosság és a harmónia jegyei fedezhetőek fel, a tőle megszokott Polly-s pikantériával. A  bútor alapszíne három Chalk Paint tökéletes egyvelege, amelyhez a Country Grey, a Scandinavian Pink és egy leheletnyi Primer Red járult hozzá.

Polly maga készített levél mintájú stencileket, de ha Te nem szeretnél ezzel külön foglalkozni, Annie stenciljei között rengeteg változatot találsz. Ezek az óriás levelek az Amsterdam Green zöldjében, az Arles tompa sárgájában és a Provence világító kékjében tündökölnek. Csodálatos!

Végül, de nem utolsó sorban jöjjön egy olyan szekrényke, amely nemcsak a külsejében csal mosolyt az arcunkra.

A geometrikus formákkal tarkított bútor alapja a Country Grey szín, amely tökéletesen hagyja érvényesülni a következőkben felvitt árnyalatokat. Az enyhén rusztikus hatás érdekében, Polly kísérletezett Annie festékeivel.

A halvány rózsaszínt a Burgundy, a Honfleur és az Old White tökéletes kombója adja, a zöldes-sárga tónus az English Yellow és az Olive mixe, a rozsdás narancsot a Barcelona Orange, a Primer Red és a Honfleur Chalk Paint összekeverésével kapod, végül pedig ezt a koszos kéket a Chicago Grey és az Antibes Green ötvözetéből, megbolondítva egy pici Florence türkizzel.

Meglepetés és titokzatosság jellemzi Polly művészetét, aki félelmek nélkül játszik a színekkel.

Szeretjük ezt a bátorságot, illetve különösen izgalmas, hogy ennyiszer keveri ki saját maga a neki tetsző árnyalatokat a különböző hatás elérése érdekében. Téged is erre biztatunk: engedd szabadjára a fantáziádat!

Most a Nagy e-Festés alkalmával belekóstolhatsz a bútorfestés kezdő lépéseibe. Az online térnek köszönhetően az otthonodba “költözünk” és veled együtt alkotunk! Kíváncsi vagy? Olvass tovább az eseményről itt!