Mai bejegyzésünkben egy szemtelenül fiatal, tehetséges alkotót szeretnénk Veled megismertetni, aki nem más mint Zima Csenge. A bájos kishölgy a Legígéretesebb Kezdő kategória díját nyerte el Nemsikacattól az “Így festek én!” pályázaton.
Minden alkalommal lélekmelengető látni, amikor egy újabb tehetségre bukkanunk. Ezt az élményt már csak az tény fokozza tovább, hogy: a bútorfestés nincs korhoz kötve! Bárkinek a szenvedélyévé válhat!

 

 

Csengét az anyukája vezette be a bútorfestés igazi rejtelmeibe. Nem is akárhogyan, hiszen, ha lehet ezt mondani, egyből a mély vízbe került. Ha a Hazai Provence vendégházról, eddig nem hallottál, akkor érdemes egy pillantást vetned rá, biztosan ott ragad a tekinteted az idilli hangulat láttán.

 

De, hogyan is kapcsolódik ez Csenge első bútorfestő élményéhez?
A vendégház bútorai újra lettek gondolva és a csapat a bútorfestés mellett döntött, így elkéltek a szorgos kezek. Itt került a képbe Csenge az anyukájával, hiszen ők is részt vettek a gyönyörű vendégház bútorainak kialakításában. A fiatal tehetség pályamunkája is a Hazai Provence egyik szobáját díszíti, ami már önmagában véve is óriási elismerés!
Fogadjátok szeretettel néhány gondolatát!

 

Az „Így festek én!” pályázat előtt már festettél bútort, vagy ez volt az első alkalom? Mesélj a tapasztalataidról!

A pályázat előtt már festettem kisebb bútorokat, kiskorom óta különböző kézművestechnikákat sajátítottam el. Először nehezebb dolgom volt az Annie Sloan festékkel, mert másképpen kellet használni, mint az addig használt akril festékeket, amiket kisebb tárgyak díszítőfestéséhez használtam.

Az Annie Sloan festék rendkívül gyorsan száradnak és nagyon jó a fedésük. Hamar megkedveltem ezt őket, mivel különleges, rusztikus felületeket lehet a segítségükkel kialakítani.

 

Milyen technikát alkalmaztál és miért azt választottad a versenyre való jelentkezésednél?

Alapozót használtam az átvérzések ellen, majd Annie Sloan festékkel festettem le az éjjeliszekrényt. Végül visszacsiszolással koptattam, hogy rusztikus legyen. Az Old White árnyalatot választottam, ami az egyik kedvencem az Annie Sloan termékek közül. Ezen kívül, egyébként még nagyon szeretem a kék árnyalatokat és az antikoló pasztáit is, mert nagyon szép eredményt lehet velük elérni.

 

Mit jelent számodra a bútorfestés?

Kikapcsolódás a rohanó világunk mindennapjainkból és értékmentés.

Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy a Te pályamunkád is díjat kapott?

Izgatottan vártam az eredményt és nagy meglepetést okozott, hogy én nyertem meg ezt a díjat. Akikkel együtt festettem, dicsérték az antikolásomat a bútoron, úgyhogy nagyon bíztam benne, hogy elnyerhetek vele valamilyen elismerést. Anyukám végig támogatott és nagyon inspiráló volt, hogy vele festhettem.

 

 

Csenge munkái magukért beszélnek! Minden egyes alkotásában tökéletesen megmutatkozik az visszafogott báj, amit képvisel. A pályamunkáját látva, mindannyiunknak elállt a lélegzete.

Tökéletes antikolás, gyönyörű kivitelezés, mindez egy fiatal tehetségtől, aki egy otthonról hozott értéket örökít tovább.

 

Ha további inspirációra vágytok, akkor várunk Titeket szeretettel Facebook és Instagram oldalunkon, ahol bátran kérdezhettek, elmondhatjátok a véleményeteket és megmutathatjátok az általatok készített szépségeket!