Kíváncsiak vagytok, ma ki van az ecset mögött? Mai bejegyzésünkben az Így festek én! pályázat Megmentett bútor különdíjasát, Géczi Anettet, a Fesd újra! oldal megálmodóját szeretnénk bemutatni. Akkor Anett egy igazán bohó komóddal lopta be magát a szakmai zsűri szívébe, mára pedig azt kell, hogy mondjuk: a személyisége és a humora is magával ragadó! Tartsatok velünk a következő percekben és ismerjétek meg őt közelebbről!

 

Az „Így festek én!” pályázat előtt már festettél bútort, vagy ez volt az első alkalom? Mesélj a tapasztalataidról!

Körülbelül 3 éve kezdtem el foglalkozni a bútorfestéssel. Internetről, írásos anyagokból, videókból táplálkoztam, a sok gyakorlás, kísérletezés és nem utolsó sorban a saját magam által elkövetett hibákból tanultam. Először zománcfestéket használtam, de arról inkább most nem szeretnék mesélni… a lényeg, hogy katasztrofális lett a végeredmény. Ezután találtam rá az Annie Sloan krétafestékére.

Születésnapomra kértem egy komódót és hozzá festéket, illetve waxot. Sosem gondoltam volna a zománcos szenvedéseim után, hogy a bútorfestés ennyire könnyű és szórakoztató is lehet!

A versenyre pályázott darab előtt, már viszonylag sok bútorral kötöttem barátságot. A sok közös tervezés, újratervezés , álmodozás, gyönyörködés mellett be kell vallanom, hogy igenis voltak nehéz esetek, szó szerint szívatós munkák is. De a legfontosabb, hogy a végeredmény mindig egy szép egyedi, különleges kézműves alkotás lett!

A festés során mi inspirált?

A bohó komód inspirációja egy elég vicces történet! Sokat gondolkodtam (kb. fél évig), hogy milyen színű legyen az új ruhája a bútornak, de valahogy nem jött az ihlet. Mindig csak egy színben tudtam elképzelni őt. Egy másik bútordarabon dolgoztam éppen, amit szú elleni bio szerrel kezeltem, elég erőteljes „illata” van, amit imádok!!

Szóval festegetés és nagy inhalálások közben bevillant egy kép és úgy voltam vele, hogy megpróbálom. Aztán ha mégsem tetszik, legfeljebb majd átfestem.

Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy a Te pályamunkád is díjat kapott?

Nagyon meglepő volt számomra, de persze nagyon örültem neki! Nagy lelkesen már az első napokban feltöltöttem a munkáimat, és nyomonkövetve a szavazást, az esélytelenek nyugalmával nézegettem a többi pályázatot és a rájuk érkező szavazatokat. Gondoltam, ha másra nem is, de kedvcsinálónak jó lesz.

Mit jelent számodra a bútorfestés?

A bútorfestés számomra hobbi! De azon szerencsések között lehetek, akik elmondhatják hogy: „A hobbim a munkám!” A festés kikapcsol, az alkotás/átváltoztatás öröme pedig teljesen feltölt pozitív energiával!!

Melyik a kedvenc terméked Annie-től? Miért szereted?

Itt szeretném az összes terméket megemlíteni! 🙂 Viszont, amit a legjobban szeretek, az a wax-ecset! Sok és főleg nagy bútornál hatalmas segítség a ronggyal szemben! Görcsök és ízületi gyulladások megelőzésére kiválóan alkalmas!

Mit üzennél azoknak, akik szeretnének belevágni a bútorfestésbe, de eddig nem mertek?

Ne tétovázz! Legyél bátor és fess! Először egy kisebb bútoron próbáld ki! De azt hiszem, ha egyszer belevágsz, nem fogsz tudni leállni!

Mesélj egy kicsit a saját műhelyedről , a Fesd újra! műhelyről és a vállalkozásodról!

Eleinte csak a magam örömére festettem, kikapcsolódásként. Aztán ismerőseim kértek meg egy-egy bútor felújításával. Végül a festés iránti szeretet, valamint a gyerekek születése utáni munkás életbe való visszatérés együttese alapján döntöttem úgy, hogy a „Fesd újra!” nevében tevékenykedem tovább.

Egyelőre a családi házunk ad helyet a bútoroknak és eszközeimnek. Nem könnyű a családnak, mindig kerülgetni kell a dolgaimat, amelyek igazából mindenhol ott vannak.

A munkám többféleképpen végzem. Van olyan bútor, amit magam szerzek be és eladásra festem a saját ötleteim alapján; van úgy, hogy megkeresnek egy-egy felújítandó bútorral, amit szeretnének a meglévő helyiség hangulatához igazítani, vagy megrendelésre nyomozok konkrét bútorok után, amit kérésre renoválok/festek. Az utolsó verzió a legizgalmasabb és a legnehezebb is egyben.

Terveim között szerepel, egy olyan galériával egybekötött patinás műhely, ahol renoválok és kiállíthatom a felújított és festett bútoraimat!

Van már ötleted, mily lesz a következő, amit új színbe bújtatsz? Ha igen, elárulsz néhány kulisszatitkot, hogy mire számíthatunk?

Több bútor is készül egyszerre, de talán aminek már látom a végleges kinézetét, az egy faragott rózsákkal díszített márványlapos tálaló. Alapszíne French Linen és Dark Wax-szal antikolom, valamint izgalmas fogantyúk kerülnek majd rá. Az összkép alapján lehet, hogy még fekete vagy színes transzfermintát is kap. Aztán az is lehet, hogy meglátok valami nagyon inspriáló dolgot és teljesen más színű lesz. Ki tudja?

 

Köszönjük ezt a vidám hangulatú beszélgetést Anettnek, izgatottan várjuk a következő csodás alkotásokat! Ha Ti sem szeretnétek lemaradni róluk kövessétek figyelemmel Anett Fesd újra! oldalát! Ha pedig további inspirációra vágytok, akkor várunk Titeket szeretettel Facebook és Instagram oldalunkon, ahol bátran kérdezhettek, elmondhatjátok a véleményeteket és megmutathatjátok az általatok készített szépségeket!