Számodra mit jelent az otthon?

 

Az otthonunk az a tér, amely az életünk egyes fázisaiban különböző módokon nyer újra és újra külsőt. A Vintage Piac ehhez a gondolathoz kapcsolódva álmodott meg egy szuper eseményt, amely szeptember 12-én került megrendezésre. A Lakberendezési Konferencián a mi Annie Sloan forgalmazónk, Az Asztalom is részt vett Gergely Andi képviseletében számos olyan hölgy társaságában, akik mind különbözően ragadják meg az otthon fogalmát.

Újrahasznosítás

Andi Az Asztalom Műhelyétől arról mesélt, hogyan tud az otthonunk megújulni anélkül, hogy a boltot rohamoznánk meg új bútorokért. Mi már sokat meséltünk róla, hogy Annie Chalk Paint festékeivel könnyedén felfrissíthetitek a lakás megjelenését, legyen szó a konyháról, vagy éppen a gyerekszoba átalakításáról. Andi többek között a környezettudatosságra és a bútorfestés élményére hívta fel a figyelmet, hiszen minden sokkal értékesebb, amikor a saját kezünk által készítjük. Nem is beszélve arról, hogyha a legmeghittebb térben alkotunk: az otthonunkban.

 

Önismeret

Bitay Andi, a Maison blog írója, a minimalizmusban látja az otthon tökéletességét. „Azt a hosszú folyamatot mutattam be, amin keresztül a lelki változásoktól eljuthatunk az értékrendünk megváltozásáig, ezáltal a kacatoktól mentes otthonig, ami teljesen az ott lakókat tükrözi. Ez egyáltalán nem könnyű és komoly önismeretet igényel, amit igyekeztem többször hangsúlyozni. A minimalista otthon az én értelmezésemben egy életmód, nem egy rendszerezési rutin vagy egy alkalmi nagytakarítás.” – mesélte nekünk Andi, akinek tanácsai a visszajelzések alapján sokakat motivált és buzdított cselekvésre.

 

Fókuszpont

Mitől lesz élmény az otthon töltött idő? Vinkovics Zsuzsa, a VIZSUart lakberendezés tulajdonosa azt a kérdést járta körül, ami a workshopjain is gyakran felmerül: „Azokat a fókuszpontokat kell megtalálni, amelyek hatást gyakorolnak a térre és mágnesként ragadják meg és vezetik tekintetünket.” Annak érdekében, hogy a WOW érzést elérjük, ezekre a fókuszpontokra kell helyezni a figyelmet, amely történhet egy hangsúlyos szín beemelésével, vagy akár egy egyedi lámpa elhelyezésével is. Legközelebb október 16-án találkozhattok vele online.

 

Személyiség

“Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” – Krivarics Ditta az Otthonkommandótól azt mutatta meg nekünk távolból online, hogyan tudjuk a személyiségünket megjeleníteni az otthonunkban. Sokszor nehéz feladatnak bizonyul, de ha az egyedi tulajdonságaink jellegzetességei visszaköszönnek az otthonunkba, valóban azt érezhetjük: haza érkeztünk. Dittától további online tanfolyamain tanulhattok!

 

Alkotás

Végül, de nem utolsó sorban, Török Tünde a MyMuseum Galériától, a művészetet fűzte össze az otthon fogalmával. Arról mesélt, hogy a művészet, hogyan képes a belső lelki világunkkal kapcsolatot teremteni és ennek fényében mennyire sokat számít, hogy a falunkról, vagy éppen polcainkról, milyen alkotások néznek vissza ránk.

 

Ez a konferencia rávilágított arra, hogy az otthon mennyire sokszínű lehet. Milyen sok mindent jelenthet és adhat hozzá a mindennapjainkhoz. Csak rajtunk múlik, hogy milyen irányba indulunk, amikor a saját fészkünket csinosítgatjuk. A legfontosabb, hogy megtaláljuk benne önmagunkat legyen szó akár egy általunk festett bútorról, vagy egy harmonikusan kialakított térről.

Izgalmasan várjuk a folytatást!

 

Ha szívesen látnátok az előadók közül bárkit az Annie Sloan oldalán vendég bloggerként, jelezzétek felénk Facebookon vagy Instagramon!