A Pantone minden évben meghatározza az év színét, amely 2020-ban a klasszikus kék lett. Annie Chalk Paint palettájáról leginkább a Napoleonic Blue testesíti meg ezt a színt. Az elegáns, de annál mélyebb árnyalat szinte bármilyen enteriőrbe beilleszthető. Akár nagyobb felületen, például a falon, vagy padlón használva, de kisebb bútorokon is látványos megjelenést tud kölcsönözni otthonodnak.

Mit jelent a kék szín 2020-ban?

Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute igazgatója szerint jelenleg egy olyan korban élünk, amelyben bizalomra és hitre van szükségünk. Épp ezért választotta az intézet 2020 színéül egy állandóságot és megbízhatóságot sugalló árnyalatot, amelyre mindig támaszkodhatunk. A választás hátterében a tudatosság is helyet kap. A tengereket megidéző szín fókuszba helyezi a környezetet és felhívja a figyelmet annak megóvására. Ezzel a mögöttes üzenettel az Annie Sloan márka is teljes mértékben azonosulni tud és fontos alappillére működésünknek, ezért Téged is arra biztatunk, hogy ahelyett, hogy újat vásárolsz, gondold inkább újra a régi darabokat. A fogyasztói társadalom arra ösztönöz, hogy mindenből újat szerezz be, hogy cseréld le, ami megvan és dobd el, ha már nem tökéletes. Mi inkább arra kérünk: kreatívkodj, alakítsd át és tedd egyedivé otthonod fontos kellékeit. 

Alkoss szabadon!

Annie Chalk Paint festékei között a Napoleonic Blue szín mellett, számos másik kékes árnyalatot találsz, mint például a Duck Egg Blue, Giverny, Old Violet, Louis Blue, Aubusson Blue, Greek Blue, Svenska Blue vagy a Provence. Ezeket akár külön-külön is használhatod, ha egy letisztultabb bútort szeretnél készíteni, de ki is egészítheted őket egymással, vagy más, teljesen különböző árnyalatokkal. Például a sejtelmes Emile árnyalattal kombinálva, misztikus hangulatot érhetsz el.

Végezetül hoztunk néhány inspirációt, hogyha az egyszerű festés helyett, inkább valami technikásat választanál. Hidd el: megéri alkotni! Ha eddig féltél a kék színtől, reméljük, hogy most már közelebb érzed magadhoz. Mutasd meg nekünk, ha elkészültél Facebookon vagy Instagramon és használd #anniesloanhungary hashtaget, hogy biztosan Rád leljünk!