Ahogy a zirci arborétum kapujához érünk, feltűnik egy ódon épület, amelynek kertjében számos régi bútor bújik új köntösbe, hogy elfoglalja méltó helyét a házban, vagy egy másik otthont tegyen különlegessé. A 270 éves ház egykoron a Zirci Ciszterci Apátság épületegyüttesének része volt, ahol kezdetben apácák éltek. Az utolsó 90 évben pedig egy olyan család tulajdona lett, amelynek örököse egy csodálatos művész: ő nem más mint Holl Marina, a Marina Home megálmodója.

Marina több mint négy éve foglalkozik bútorfestéssel és ahogy ő mondja: “…egy csapásra beleszeretett az Annie Sloan festékekbe.” Tehetségére nem nehéz felfigyelni, hiszen a kezei közé került bútorok egytől-egyig olyan külsőt kapnak, amely sehol sem jön velünk szembe. A retro stílust megidéző geometrikus formák csak olyan gyakran tűnnek fel, mint a festményszerű egyedi minták és a letisztult vonalak.

Felmerülhet a kérdés, hogy honnan jön ez a rengeteg inspiráció. Hogyan kapják meg az olykor igencsak megviselt bútorok új külsejüket? Marina mindig szabadon alkot. Nem támaszkodik a Pinterestre, hanem megvárja, amíg beindul a fantáziája egy-egy bútor átalakításánál. Az általa használt technikákat sok esetben saját maga fejleszti ki és tökéletesíti, amíg el nem éri a kívánt hatást. Minden esetben legalább három Chalk Paint színt használ az alkotás során és úgy véli: “A bútorfelújításban tulajdonképpen maga a festés csak egy kis rész, leginkább a mérés, a színkeverés és a gondolkodás a fontos. Az az igazán összetett és szép feladat.”

Hatalmas büszkeséggel tölt el minket, hogy egy ilyen tehetséges művész mindennapjaiban foglalhatunk helyet, aki kreativitásával új életet lehel a megkopott bútorokba. Ha kíváncsi vagy a több mint 200 éves birtok átalakulására, akkor kattints korábbi cikkünkre, ahol többek között Marina vidéki hangulatú konyháját és színes teraszát is meglesheted.

Ha pedig, Te is megmutatnád gyönyörű alkotásaidat, akkor ne habozz! Jelölj meg minket fotóidon Facebookon vagy Instagramon és használd az #anniesloanhungary hashtaget! Következő alkalommal még az is lehet, hogy rólad írunk!