Van az úgy hogy két jó dolog között az ember nem tud választani. És néha nem is kell. 🙂 Ennek fényében született meg Az Asztalom műhelyében ez a csodálatos komód, melyet Szegedi Katalin illusztrátor lenyűgöző nyomatai inspiráltak.

E havi cikkünkben – a hónap bútoraként – az alkotás folyamatait vesszük nagyító alá, lépésről- lépésre. “A végeredmény a papíron kezdődik…” – tartja a mondás. Hiszen, ha nem tudod, hova indulsz, honnan tudnád, hogy odaértél?

Erikáék is ennek jegyében kezdték meg a munkát. Sok agyalás, morfondírozás, és radírozás eredményeként született meg az elképzelés – amelyet a folyamat során (szerintem ez neked is ismerős…) még néhány “újratervezési” mozzanat követett. Ami biztos volt: valami egészen elképesztőt, lenyűgözőt szerettek volna alkotni az Annie Sloan festékcsalád, az IOD formák, és Szegedi Kati nyomatainak ötvözésével.

És a végeredményt látva elmondhatjuk: Ez sikerült is nekik!

Így, a “kvázi” kész tervek birtokában az első lépés az IOD minták gyártása volt.

Kép: Az Asztalom Műterem és Műhely

A választás itt sem volt könnyű, hiszen ezer és egy lehetőség állt rendelkezésre. A Lányok a voksot végül e mellett a gyönyörű cifra minta mellett tették le, amelyet faragasztóval ragasztottak fel még puha formájában, majd egy egész napig hagyták száradni.

Kép: Az Asztalom Műterem és Műhely

Ha festettél már Annie Sloan festékekkel, akkor biztosan ismered azt a bizsergető, feszítő érzést, hogy melyik színt is válasszam? Szürke legyen, rózsaszín, vagy tört fehér? Netán türkiz, mélykék vagy olívazöld? Nos, Erikáék is hasonló dilemmával küzdöttek. A végső döntés előtt két szín között vacilláltak: kék legyen vagy piros?

Kép: Az Asztalom Műterem és Műhely

Végül épp tanácstalanságuk lett a legfőbb tanácsadójuk… Mivel inspirációs darabnak szánták a bútort a műhelybe, megengedték maguknak a meghökkentő döntést: legyen mindkettő! A merész ecsetvonásokkal nem csak az alapszínek, hanem egyéb, kiegészítő színek is felkerültek a felületre és a kabinajtók belsejébe: zöld, sárga és kék árnyalatok. A minták pedig száraz ecset technikával készültek.

Kép: Az Asztalom Műterem és Műhely

A végeredmény lenyűgöző lett, a merész, bevállalós ötlet, és a felhasznált anyagoknak köszönhetően. A két fő szín Annie Sloan Chalk Paint Emperor Silk, Napoleonic Blue volt, a dekor pedig az IOD Classic Elements Decor Moulds darabja.

Kép: Az Asztalom Műterem és Műhely

Gratulálunk Erikának, ismét egy igazán stílusos darabot alkottak!

Kép: Az Asztalom Műterem és Műhely

Az Asztalom csapatáról:
Bútorfestőkként 6 éve folyamatosan megrendelésre dolgoznak. Nap mint nap hódolnak a bútorfestés szenvedélyének. Új életre keltik a régi bútorokat, előcsalogatják a letűnt korok hangulatát, vagy 100%-ban tökéletes fedéssel lágy, modern felületeket hoznak létre. Az igazán gyönyörű végeredményhez ANNIE SLOAN CHALK PAINT TM lenyűgöző színválasztékát használják, Annie Sloan hivatalos forgalmazók.
Igény esetén tanácsot is adnak a koncepció kiválasztásában, műtermük minden apró szegletéből inspirációt meríthetsz, vagy akár lapozgathatod a polcaikon megtalálható számos művészeti könyvet, valamint a legfrissebb hazai és külföldi lakberendezési magazinokat.
Az Asztalom Műterem és Műhely elérhetősége a linkre kattintva.

Ha Veled is történt már ilyen, hogy egy inspiráció alapján festettél valamilyen szokatlan daradot, kérlek mutasd meg nekünk kommentben a poszt alatt!