Vendégszerzőnk, Jóvér Andrea, a Fess-Tett-Bútorok megálmodójának nyári alkotásait hoztuk ma el a hidegbe, bár a téma szerencsére mindig aktuális. Cikke arról szól, hogy hogyan alakítsunk át egyszerű, natúr paraszt bútort modernebb, country stílusúvá. Lássuk, hogyan csinálja Andrea!

Ruhásszekrény

A country stílus vidéki otthonok kedvelt stílusa, és amikor szeretnénk elszakadni a hagyományos népies hangulattól akkor ezt a stílust választva nagyon otthonos, meleg hangulatot tudunk teremteni. Ez történt ennél az antik paraszt szekrénynél is.

Nagyszerű formavilága és belső felosztása igazán praktikussá teszi. Egy csodás osztrák asztalosmester keze munkája van benne. A fa szerkezete ugyan javításra szorult és egy új fogantyú is szükséges volt a felújításhoz, de ami igazán szépségessé tette a felújítás során az a festett rózsa girland, ,elyet a parasztkomódnál is használtam.

Itt színesebb festék árnyalatokat használtam, zöld -Chateau Grey, bordó-Burgundy és rózsaszín-Antoinette színeket, melyeket a szobában található textilek inspiráltak. A többi része Country Grey színt kapott és árnyaltan sötétebb waxot.

 

Paraszt komód

A fenyő komód rusztikus bája még a múltba tekint, de a festés eleganciája által nyugalmat áraszt, és egyben letisztultság jellemzi.
Ennek négy fiókos fenyő komódnak már egyszer sikerült megújhodnia, de átfestése teljesen új dimenzióba helyezte jelenlegi státuszát.

Egy nagyon kedves rózsás girland mintával tökéletesen megváltozott a külleme és a stencil kiemelte a szépségét. Country Grey és Old Ochre színekkel festettem valamint antikoltam, koptattam, hogy átfestésével megőrizzük a régi hangulatát, hisz közel 100 éves. A stencilezés hatása pedig 3D verziós látványt nyújt, s ez a dombor hatás még izgalmasabbá teszi.

 

 

Igazi menedék a városi életforma mellett egy Vintage hangulatot árasztó otthon, amelynél tiszteletben tartjuk a múlt értékeit és a természetes alapanyagok felhasználásával társítjuk ehhez a világhoz a személyes tárgyainkat, emlékeinket is.

Tudjuk, hogy most jó érzés bekuckózni a meleg szobába, de tervezitek már tavasszal miket fogtok festeni? Ha igen, írjátok meg bátran kommentben!

 

A cikket írta: Jóvér Andrea

Weboldal: www.fess-tett-butorok.hu

Facebook: Fess-tett-bútorok