„Helló! A nevem Oxford Navy, engedd meg, hogy bemutatkozzam! Épp tradicionális tengerészkékként vonulok be a Chalk Paint történelembe, 2019 őszén, az Athenian Black feketével egyidőben. Első pillantásra rólam sokan paletta-társamra, Napoleonic Blue kékre gondolnak, de én nála jóval sötétebb, erősebb árnyalat vagyok.”

Egy ilyen vonzó sötétkék miért váratott ennyit magára?

Tovább mesélek még sztár-kékünkről, de most benézek a konyhába egy percre, ugye nem bánod?

… mert ez a lakás szíve! Itt találkozik a család reggel-este rendszeresen, itt készülnek a finomabbnál finomabb ételek, központi helyiség. Sok időt töltünk benne, ezért fontos, hogy ne csak praktikus, hanem szemet gyönyörködtető is legyen, szeressünk itt lenni!

Mi ez a változás?

Jó hír, hogy ami pár éve még kizárólag a szakemberek asztala volt, a bútorfestés technikája ma már DIY megoldás. Könnyen alkalmazható, trendi technika lett, amely a konyhákban is utat tört magának, és a bátor konyhabútor festők tábora egyre csak bővül. Gazdaságos formula, a festékek szabadságot adnak a konyhatulajdonosok kezébe, velük saját ízlésükre formálhatják bútoraikat.

Ebbe szállt be a 2019. őszén debütált, új Oxford Navy is!

Az Chalk Paint szinte bármilyen felületen jól tapad és kiválóan fed – legyen tehát szó laminált vagy fa előlapokról -, de szükség van néhány technikai fogásra, hogy a végeredmény megérje a befektetett munkát!

  • Az előlapokat érdemes leszerelni, és asztalra fektetve, hengerrel átkenni.
  • Attól függően, hogy milyen anyagú és színű felületre dolgozunk, eltérő, hogy hány réteg festékre van szükség. Egy belső felületen végzett próbafestés sok bosszúságtól menthet meg bennünket!
  • Több cikk is született az elmúlt egy évben erről, amelyben részleteket olvashatsz: itt van Dalma konyhája, egy fehér átalakítás, és egy videóval is bemutatott Old White árnyalatban.

Konyhaszekrény és mobil konyhasziget

Annie legújabb projektjében a beépített szekrény lapjai és a kerekeken gördíthető konyhasziget Oxford Navy kékben pompáznak.

Praktikus okokból festés után viasz helyett matt lakk bevonatot kaptak. Egy konyhát, amely a főzés, mosogatás helyszíne nem könnyű tisztán tartani. Folyamatos munka, állandó takarítást igényel, és ez hatással lehet a kézzel festett felületekre. Az új Chalk paint lakkal borított konyhaszekrény ellenálló, és könnyen tisztán tartható felületű lesz, a Lacquer hosszú ideig vigyáz az új színre.

Nagyon kemény réteget ad, de felvitele során mégis az a nyerő, ha vékonyan, kis mennyiségekkel dolgozunk. Szakaszról szakaszra kell haladni, és nem szabad hagyni, hogy a sűrű anyagból látványos szigetek keletkezzenek, mert ez száradás után foltos végeredményt adhat.

A lakkal végzett utolsó simítás nem ér véget a bútorokon! A padlóra is lakk került a kopásállóság érdekében. A fényes, tükröződő felület a Versailles krétafestéken frissességet, tisztaságot sugall, valamint ragyogó kontrasztot teremt a sötét konyhai elemek és a stílusos padlólapok között.

A napvilágot látott infók szerint a két új szín mostani megszületése a rajongóknak köszönhető. Megjelenésüket a színek iránti lankadatlan érdeklődés időzítette. A „bomba” pontosan robbant: már az első néhány hétben látványosan megugrott az érdeklődés. Az első hónap igazolta a terveket, az Athenian Black és az Oxford Navy világszerte is és Magyarországon is nagy sikert arattak.

A két új árnyalatot 1 l-es és 120 ml-es dobozokban keresd forgalmazóink műhelyeiben, és webshopjaiban!