Micsoda fiaskó, ha pár nap pihenés következne, de az ágy, amely pont a nyugodt alvást garantálná, nem stimmel?

Hiszen mire vágyunk ilyenkor? Élvezni a jól megérdemelt kikapcsolódás perceit, éjjel is. Sokat válogatunk a szállások között, vidékre vonulunk, keressük a nyugalmat és hozzá a jó programokat, de az éjszakai kényelem (vagy kényelmetlenség) keresztül húzhatja a számításainkat!

Természetesen ez nagyon függ attól, ki mit szeret. Kemény, rugós matracot, puha szivacsot, szigorúan lábvég nélkül, a keret lejjebb legyen, feljebb legyen. Még egy szálláskeresős portálon sem láttam pipálható rubrikákat erre vonatkozóan, úgyhogy maradjunk abban, hogy ez lutri!

Itt a Kégliben sincs ez másképp, a tulajok a maximális kényelemre törekszenek, és ennek jegyében tervezték a berendezés is. Az ágykerettel azonban most más a helyzet. Ő, néhány bútor társával együtt kiválasztott lett, részt vett a barnából romantikusat kihívásban.

A zalai dombok között megbújó hálószoba bútorait lágy, pasztell árnyalatokkal rázta fel a banda, és ehhez tartozott az is, hogy az ágykeretet átfestik. Pár Chalk Paint alapanyag és két profi Annie Sloan műhelytulajdonos keze munkájának nyomán pár óra alatt át is alakult.

Sötétből pasztell?

Az asztalom csapata, Andi és Erika egy nagyon sötétbarna alappal indultak, nem csiszoltak vagy alapoztak, ebből kellett világost varázsolni. Bár a krétafesték remekül fed, nagyon magas a pigment tartalma, egyértelmű volt, hogy egy réteg festék nem lesz elég.

Az első ecsetvonásoknál a videóban látszik, hogy a sötét felület átüt, de a világosítás végül sikerrel járt. A nyirkos időjárás ellenére néhány órán belül jöhetett is a második réteg is, gyorsan megszáradt a festék. Itt már nem látszott az alapszín, diadalmaskodott a Svenska Blue árnyalat.

Egy pár szó a színről!

Nagyon friss Chalk Paint tagról beszélhetünk, valamivel több, mint fél éve van velünk. A története nehezen választható el egy másik kedvelt színtől a Duck Egg Blue-tól, ő a nagytestvér. A nyomdokaiban jár, de a kettő között van különbség. Míg a kacsatojás kék egy finom, zöldesszürke árnyalat, addig a Sveska egy hideg, metszően kékes szín.

Ezt persze a romantikus hangulathoz finomítani kellett, de ezúttal a festékek keveréséről szó sem volt. A két réteg remekül hozta a kékes színt, tökéletesen fedett, a lágyságot WAX segítségével érték el. Nem is egy, hanem két féle viaszt felhasználva, előtte azonban alaposan portalanítani kellett a felületet.

Első körben White wax-szal tompították a kékséget, majd erre került zárórétegként Clear, áttetsző wax. Erika szakaszonként dolgozott, e két lépést váltogatva. A fehér viaszt minden felkenés után puha ronggyal visszatörölte, így a festékcsíkokba beleülő viasz egyenletes réteget adott a végső bevonatnak.

A két réteg viasz nem csak a színre volt hatással, a tartósságot, és a sima felületet is szolgálja.

Az újrahasznosítás jegyében egy gondolat!

Az antikolt hatás kedvéért festés és a waxolás között Erika és Andi megcsiszolta az ágykeret és a fejvég bemart keretének éleit. Ezt Annie Sloan csiszolószivaccsal végezték, amely egyik különleges előnye, hogy újrahasznosítható! Nem úgy, mint a hagyományos smirgli, amely elkopik, és gyorsan a kukában végzi. Három féle erősségű szivacs van a csomagban, itt a közepeset vetették be. A használat után könnyen tisztítható, tartós és rugalmas, nagyon könnyű kíméletesen dolgozni vele.

Az éjjeli szekrények, a babaágy és az ajtó mellett ezzel a rusztikus vonással az ágy is csatlakozott a Kégli szoba új dizájnjához. Ahogy a bevezetőben is említettem, a vendégek valószínűleg a kényelmet fogják előbb értékelni, de a látvány már első pillantásra is csalogató, próbára hív. Ennek Az asztalom csapata, – akik picit elfáradtak a munka végére – sem tudott ellenállni.