de újra vár.. Vajon hány búcsúztató idézi meg e sorokat? A balatoni mottó nem véletlen, és mivel Kapolcsra nem született még ilyen sláger, maradjon a klasszikus!

Nyári lakunk a faluban, a Jókai u. 4 szám alatt már rég bezárta kapuit. Ennek ellenére, a kiköltözés után jó pár héttel mi még mindig tele vagyunk élménnyel, nosztalgiával. Ezzel a bejegyzéssel szeretnénk megköszönni, hogy jöttetek, hoztátok a kíváncsiságotokat, fogadtátok az ötleteinket és együtt festhettünk.

A Művészetek Völgye a rozé fröccs frissessége a bódító nyári forróságban, pattogó, vidám buborékokkal a tetején. A hasonlat talán túl ékes, de aki részt vett, biztosan érti a szimbolikáját. Természetesen van, akinek zavarosnak tűnik a sűrű menetelés, a szalmabálákon ücsörgés, de a legtöbben imádnak a tömeggel együtt hömpölyögni, vagy épp megpihenni.

Biztosak vagyunk benne, hogy az ott töltött napok során remek történetek kerültek a tarsolyotokba. Ezek jó része remélhetőleg még egy év múlva is megmarad, és rávesz majd benneteket egy újabb látogatásra.

Köszönjük, hogy a vendégeink voltatok! Büszkék vagyunk rá, hogy az értékes karszalaggal a kezeteken nem csak villámlátogatásra szántatok időt nálunk, hanem hosszú perceket, órákat tölthettünk együtt. Igazán sokat jelent számunkra, hogy a megszámlálhatatlan program mellett a mi portánkon időztetek.

Az Annie Sloan hazai műhelyei közül négy csapattagunk „fesztiválozott” a dombok között, Artkert hangulatos pajtájában. A programot Kaptafa, székesfehérvári csapatunk nyitotta, akiknél az egyik legnépszerűbb mini festős munkát, a táblafestést lehetett kipróbálni.

Őket követte Francia Kék Vivien, győri forgalmazónk. Ő pici fiókokkal, képkeretekkel és sok-sok textillel érkezett. Utóbbi kettőt, aki szerette volna, kedvére kombinálhatta, így szuper egyedi dekorációk készültek.

Kisvacak sláger projektje a Chalk Paint festékkel készült vászon szatyor volt. Egy szimpla, világos válltáskára stencillel készítettek mintát, azzal a színnel, amelyik a legkedvesebb volt a festékes kezű érdeklődő számára.

A Zala megyei műhelyből érkező Asztalosfabrik a festett táblákkal tarolt. A 15 x 25 cm-es fa táblácskákra először egy alap szín került krétafestékkel, majd stencillel egy kedves felirat. A waxolást követően volt, hogy Viki előállt egy-egy metál(os) ötlettel.

Viharos véget ért

Az utolsó napokban érkező éjszakai égi áldás sem csapatunkat, sem az érdeklődőket nem tántorította el. A Taliándörögd felé vezető út most már újra nyugodt és könnyen járható.

Rengeteg embernek sikerült átadni bútorfestő szenvedélyünk egy-egy darabkáját. Megmutattuk a színeket, amelyeket eddig sokan csak monitoron láthattak, és reméljük, hogy a 10 nap alatt új krétafesték szerelmek születtek a műhely égisze alatt.

Számtalan workshoppal és rendezvénnyel folytatódik a szezon, de ha jövőre is a Művészetek Völgyében jársz, vedd Taliándörögd fel az irányt, és találkozzunk!

Viszlát Kapolcs!