Ez profi munka! A színek mentén folytak ugyan az egyeztetések, de a technikát illetően nem is sejtettük, hogy Francia Kék mivel készül.

Hat Chalk Paint szín, 5 ecset, három technika

 

Bútorfestés egyszerűen? Ez az a projekt, ahol a kijelentést könnyedén megkérdőjelezheted, akár már a fenti számok alapján, de ne tedd!

A Kégli háló bútorainak felújítása során a cél a szoba hangulatának megváltoztatása volt, amely összehangolt csapatmunkát követelt, különösen ügyelve a 24 órás időkorlátra.

Ezért alakult úgy, hogy az olyan kisebb bútor, mint az éjjeliszekrény – és a későbbiekben a függöny is ez a kategória lesz – nem mindennapi festés technikákkal nyert új külsőt.

Szuper alapok, egymásra épülő megoldások és gyakorlott kéz: ez a három összetevő adja az éjjeli szekrénykék látványának sikerét.

  • Nagyszerű állapotban lévő bútor, amelyre csiszolás és alapozás nélkül fel lehet kenni a festéket. Plusz a színek remek összeállítása, ami a romantikus, felhőkről lábat lógató hangulatot adja.
  • Bermuda blending, száraz ecset és bemosás: több technika épül egymásra, amelyek lépésről lépésre adnak hozzá rétegeket a bútor új külsejéhez.
  • Az élénk Provence egyenesen az Old Violet-re festve talán remegő kezekkel került volna fel, ha te vagy én fogjuk az ecsetet, és a színek határainak összedolgozása is gyakorlatot kíván. Itt Francia Kék sok éves krétafestékes tapasztalata hozott előnyt.

A VIDEÓ-ból temérdek tippet is elleshetsz: miért van maszkolószalag a festékesdobozok szélén, mit számít az ecset szálirányának megtartása, mennyit kell várni a visszatörléssel bemosás után?

Ezek olyan értékes információk, amelyek sok órányi bosszúságtól menthetnek meg, ha kezdőként, saját kútfőből bútorfestésbe vágod a fejszédet (ecsetedet)!

Step by step – rövid vázlat

  1. A szekrények teteje egyszínű, Original árnyalatot kapott, és a maszkoló szalagot a szélekre, amely elválasztotta az oldalaktól a festés legvégéig.
  2. A színes foltok az Old Violet színű alapra kerültek, nem közvetlenül a barna bútorra, vagyis egy sötétebb szín után következtek a világos ecsetvonások: Svenska Blue, Paloma, French Linen, Original, Provence.
  3. A blending második lépése, hogy a különböző krétafestékeket a széleknél össze kell dolgozni úgy, hogy megjelenjen egy keverék szín, amely megteremti a kapcsolatot közöttük.
  4. A száraz ecset technikával – itt most fehérrel – kiemelő vonásokat lehet elhelyezni a felületen, amelytől az aprólékosan kidolgozott összeállítás még egyöntetűbb látványt nyújt.
  5. A Waxolást követően +1 technika, a bemosás ad egy plusz, fátyolos réteget.

Megpróbálkozol vele?

 

Komplex vállalkozás, de amitől még komolyabb a kihívás: számtalan saját döntést kell (lehet?) hozni, mialatt dolgozol. Mi legyen a színkombináció, a foltok mérete, sorrendjük, az összemosás mértéke, a száraz ecsettel felvett festékcseppek, azok elhelyezése, a bemosás árnyalata.

Röviden: ÓRIÁSI kaland!

Tarthatod a bútorfestésben a kezdő-haladó tempót, és akkor néhány kisbútort követően ezt is vedd fel a tervbe, vagy csinálj egy szuper egyedi színpalettát a krétafestékekből, és ennek a videónak a segítségével minden esélyed megvan rá, hogy legyen egy sajátod.