Végeztek. Az ingatlanos még a papírjait rendezgette az előszobában, ő kirakta a kulcsokat az asztalra. Még utoljára körbesétált az üres lakásban, elbúcsúzott.

Anna élete pár hónappal a beköltözés és a bútorfestés után 180 fokos fordulatot vett. Egy munkahelyi előléptetés külföldre szólította, ezért eladta pici lakását.

A bútoroktól nem volt szíve megválni, ezért átmenetileg egy raktárba kerültek, de úgy döntött, hogy mielőtt elutazik, új, szerető tulajdonosokat keres nekik. Rengeteget dolgozott rajtuk, ismeri minden porcikájukat, a szívéhez nőttek. Arra gondolt, hogy többet érdemelnek annál, mint, hogy évekig egy tárolóban tengődjenek.

Itt kapcsolódunk be újra Anna sztorijába: bútor örökbefogadást szervezünk!

Ha áprilisban még nem találkoztál Anna bútorainak történetével, akkor kattints ide:

  • ez az első rész, amelyben a nagyitól örökölt Koloniál bútorok elgondolkodtatják Annát, nem szeretne megválni tőlük
  • ebben a bejegyzésben már ötleteket gyűjt, megtervezi a bútorok új stílusát
  • és végül Anna bútort fest, ide kattintva olvasd el, milyen könnyen kivitelezte az elképzelt átalakítást Chalk Paint festékeket használva.

A bútorok főszereplők voltak az Annie Sloan Hungary tavaszi rendezvényén, részt vettek a CONSTRUMA kiállításon, ahol egy „lakásavató parti” keretében bepillanthattak a látogatók Anna szobájába.

Milyen bútorok voltak ott, és milyen színű krétafestékek által nyertek új külsőt?

A puffról már részletesen meséltünk ebben a cikkben, a felső részének a kárpitozását mutattuk be Ildi lépésről-lépésre leírása alapján. Sokakat inspirált a bemutató, segítségével talán páran elég bátrak voltak hozzá, hogy egyedül is nekifogjanak egy saját puff átalakításának.

A felhasznált színekről azonban csak most lesz szó!

Az alap koncepció a Bohém stílusra épült. Ez a műfaj a színek kavalkádjáról szól, a tarkaságról, a színpompás látványról. Belépve egy bohém hangulatú helyiségbe a látvány visszarepíti az embert a gyerekkor gondtalan idejébe, a pompás forma és színvariációk azt az érzést keltik, hogy az élet szép!

Vidám hangulatot teremt egy laza bulizáshoz, baráti beszélgetésekhez, de csendes pillanatokhoz is tökéletes társ. A derűs hatás gyógyír lehet a szürke hétköznapok egyhangúságára is, ha csak fáradtan meg szeretnénk pihenni néhány órára.

Ezt az érzést kellett megragadni ahhoz, hogy a Bohém hatás életre keljen. A szobában a bútorok ebből csak egy szeletet képviselnek, a többit a kiegészítők adják.

Bemutatjuk a bútorokat!

  • A tálalószekrény mély Aubusson Blue és világos Giverny kék krétafestékkel van lefestve. A középső részt erős Barcelona naranccsal és Florence zölddel színezték. Ezek az árnyalatok még a széleken, kereteken és a sarkokon is visszaköszönnek, kiemelve a díszítések egy-egy részletét.

Kedvenc képünk a kiállításról ez a fotó a kiegészítőkkel!

Próbáld ki: takard le a kezeddel az egyik oldalát, majd a másikat, hihetetlen a különbség a régi és az új stílus között.

És ami a fotón nem látszik, a szekrény belseje elképesztően vagány, tűzpiros Emperor’ Silk színt kapott!

  • A komód Florance zöld, patinás színében tündököl, narancs Barcelonával a széleken.
  • A két fotel alap színeiben a komód társai, háttámláján és a karfákon futó faragott díszítéseit Old Violet mély lila színe emeli ki.

  • A puff lábai a tálalóhoz is használt világos kék Giverny Chalk Paint festékkel lettek felújítva.

  • A dohányzóasztal egyszínű bevonatot kapott, és éppen ezzel válik egyfajta fókuszponttá a szobában. A hatást a Duck Egg Blue zöldes-szürkés, lágy kék színének köszönhetjük.

A bútorok számára szerető, örökbefogadó közösséget keresünk,

Egy olyan helyet, ahol az emberek arcára mosolyt varázsolhat, segíthet a pihenésben, kikapcsolódásban, vagy épp az aktív időtöltésben.

Anna bútorairól ebben a prospektusban találsz részleteket, kattints a linkre és töltsd le!

Hívogató és kényelmes környezetet nyújt könyvek, magazin olvasgatásához, zenehallgatáshoz, finom borok, ételek melletti, izgalmas beszélgetésekhez. Aktív társaságban workshopok résztvevőiként, izgalmas előadásokat követve és kézműves foglalkozások hátterében is megbízható partnerek lehetnek, és csendes várakozásokhoz, ábrándos tűnődésekhez is megfelelő miliőt teremtenek.

===

A Bútor örökbefogadásra való jelentkezés 2019.06.27-vel lezárult!

===

Van ötleted, hol van ilyen szuper hely? Szólj nekik, hogy jelentkezzenek!

Olyan intézmények, közösségi terek – kultúrház, könyvtár, közösségi tér, óvoda, iskola, faluház – jelentkezését várjuk, akik örömmel fogadják örökbe a bútorokat, használják és megbecsülik őket a jövőben.

A jelentkezéseket ide várjuk: info@anniesloan.hu

ahová kérjük azt is írják meg az intézmények, hogy:

  • pontosan hová tennék a bútorokat, milyen helyiségbe (fotó) kerülnének, és
  • miért szeretnék a bútorokat, kik és mire használnák!

Néhány gyakorlati információ a bútorok örökbefogadásával kapcsolatban:

A bútorok Biatorbágyon vannak, ingyen ajándékozzuk oda őket. A csomagolást igen, a szállítást nem álljuk. A beérkezett ötleteket az örökbefogadás lezárását követően áttekintjük és értékeljük, legkésőbb 2 nap múlva értesítjük a szerencsést.

Az örökbefogadó vállalja, hogy 1 héten belül elszállítja a bútorokat.