Festés, kárpitozás, varrás, cukrászat. Egy-egy mesterségbe ma már bárki belekóstolhat, de sok szakma ismerete, – különösen az évekig tartó tapasztalatot igénylőké – nem is olyan régen csak a profik kiváltsága volt. Az olyan emlékek, mint a gyárlátogatások, bepillantás egy műhely életébe mindig is izgalmas lehetőségek maradnak. Változást az hozott, hogy az egykor szigorúan őrzött tudás misztériuma elillant. Felváltotta a szakmai bemutatók interaktív formája, amely által új módszer is született.

Mi ez? Workshopok! A neve elárulja célját, tudást vásárolsz, (festékes, vagy akár lisztes kézzel) tapasztalat útján.

Egy bútorfestő workshop célja, hogy néhány óra leforgása alatt minden lehetséges infót megosszon veled a festékekről, waxokról, ecsetekről, száradásról, antikolásról, és így tovább. Nem maradnak műhelytitkok, nincsenek elhallgatott trükkök, fogások.

Ez számodra azért lehet különösen értékes, mert segítségével otthon egyedül, csupán az anyagok beszerzésével bármikor, többször is megvalósíthatod az ötleteidet ahelyett, hogy mást bíznál meg a kivitelezéssel.

A Construmán idén először nyílt lehetőségünk arra, hogy a színpadi bemutatók és a stand mellett workshopokat is tartsunk.

A színpadi szereplés és Anna szobája nagyon sok figyelmet kapott, a harmadik helyszín ennél is többet nyújtott. Ott, ahol festékesdobozok, ecsetek lepték el a hosszú asztalt, bútorfestés foglalkozásra invitáltuk a látogatókat, beengedve őket a színfalak mögé.

A Chalk Paint festékek nem igényelnek különösebb előkészületet. Akár a szoba közepén, egy laza szombat délután alatt is könnyedén kivitelezhető egy kisszerkény átalakítása úgy, hogy a nap végén vissza is tolhatod a falhoz.

Ezen a pörgős eseményen ez kivitelezhetetlen lett volna. Szerencsére kizárólag az idővel kellett versenyre kelnünk, és mivel minél több embernek szerettük volna kezébe adni az ecsetet, ezért mini workshopok mellett döntöttünk.

Az óránként induló 45 perces workshopokat forgalmazóink: Kaptafa, Asztalosfabrik, Kisvacak és Nemiskacat vezették.

Minden résztvevő kapott egy fa táblát, amelyre először egy maga választott Annie Sloan árnyalattal színt varázsolt. A száradást követően egy stencil segítségével dekoráció is került a lapra, amelyet végül lágy viasszal, wax-szal zártak.

A tanácsadói szerep, amelyet az együtt festés idején is képviseltek forgalmazóink, egyátalán nem idegen számukra.

Az Annie Sloan márka a személyes kapcsolatok erejére épül, az egész világon ezt a hozzáállást képviseli. Pontosan ezért épül fel a festékek kereskedelmi rendszere is ennek a jegyében. A festékek és a kiegészítők kizárólag kiskereskedők üzleteiben, műhelyeiben és webshopjaiban érhetők el. Ezzel biztosítja azt a szakmai kapcsolatot, amely keretében az alapanyagoktól elválaszthatatlan szakmai tudást is át tudja adni a bátor bútorfestőknek.

Minden forgalmazónk tart bútorfestő workshopokat, országszerte. Az alap technikákon kívül dekorációs módszereket is oktatnak a transzferfóliától kezdve a szabad kézzel festett, részletesen kidolgozott látvány megvalósításáig széles a skála.

Keresd a hozzád legközelebb eső forgalmazónkat, és válogass Annie Sloan bútorfestő worshop-ok közül!