A 205H standunk a lehető legjobb helyen állt, mert a hatalmas csarnokok közötti átjáró forgalmas terep. Bár ez volt a hivatalos kiállító területünk, ahol Anna szobájával mindent be is vetettünk, végig „mozgásban voltunk.”

Azt gondoltuk, hogy idén nem ragaszkodunk túlságosan a biztonságos, statikus emelvényünkhöz, mert az alkotás szeretetét nem könnyű pult mögül megosztani (idén az sem volt..), még ha ilyen szuperül sikerült is, mint ez a felemás szoba.

Ezért aztán a standunkról és komfortzónánkból egyaránt kilépve, emeltük a tétet.

 

 

Mindannyian – Kisvacak, Nemiskacat, Kaptafa és Asztalosfabrik – egész nap emberek között dolgozunk: workshopok, üzlet, megrendelések. Ezért a sürgés-forgás, vidám beszélgetések és a konkrét bútorokra vonatkozó tanácsadás egyáltalán nem idegen terep számunkra. Ezzel az útravalóval indultunk a színpadi bútorfestő bemutatók felé is. Így utólag visszapillantva merészen kevés volt ennyi, ugyanakkor a bemutatók sikere meggyőzött bennünket arról, milyen jól döntöttünk, hogy bevállaltuk.

Hasonlóan a színpadi szerepléhez szükség volt arra is, hogy a látogatók bontott festékesdobozok között, foltos kötényben, festékes ujjakkal is lássanak bennünket. Így együtt, munka közben a mini workshopok alkalmával, profi ecsetekkel a kezükben közösen fedezhettük fel a krétafestés világát.

Mit választanánk, ha csak egy dolgot adhatunk tovább ebből az 5 napból? A színpadi bemutatók sorozata viszi el a pálmát!

Miért? Gyorsan szárad, bármilyen felületre lehet vele festeni, nem kell festés előtt lecsiszolni. Ezeket elmondhatjuk ezerszer, leírhatjuk akár több százszor is, soha nem lesz olyan valóságos, mint amikor minden pillanatát megfigyelve, a saját szemeddel követheted végig.

Jöjjenek a videók!

A dramaturgia szerint az első néhány percben az Annie Sloan Chalkpaint márkával kapcsolatban mesélnek „szereplőink”, de minden bemutató egy konkrét bútor elkészítéséről szól festékkel, viasszal és számos trükkös megoldással.

Szétszedni, várni 12 órákat a száradással, és egy hónap alatt el is készülhet az „új” bútorod? Felesleges időpazarlás! Pikk-pakk, alakítsd át akár egy nap alatt!

Mire az ember körbe ér, már kezdheti is a második réteget.. Flat ecsetek és a körforma: melyiket mikor érdemes használni. Lehet sötét bútort világos színnel is festeni? Hány rétegben, hogyan kell csinálni?

Mi az a krémes, cipőpaszta szerű anyag, amely a végső simítást jelenti egy krétafestékkel felújított bútoron? Ez természetesen a Wax, amelyet a speciális, kúpos végű ecsettel könnyen fel lehet vinni a felületre úgy, hogy a kisebb résekbe és hajlatokra is kerüljön belőle.

 

Konyhaátalakítás! Az utóbbi fél évben szinte varázsütésre alakulnak át sorra a konyhabútorok Chalk Paint festékek segítségével. Tömör fa, laminált forgácslap, plusz a fém fogantyú, minden felületre alkalmas!

“Élek a festék adta szabadsággal, és hanyagul .. egy ilyen kis szekrényt készítek belőle.” Neked mit mondott anno a rajztanárod? Asztalosfabrik nem hisz abban, hogy valakinek ne lenne kreativitása, sőt, a bútorfestés kikapcsolódás és terápia is lehet egyben.

Vasárnap délután búcsút intettünk a kiállításnak. Örülünk, hogy ha sikerült ellátogatnod hozzánk, és reméljük, hogy a karnyújtásnyi közelségbe hozott bemutatóink neked is meghozták a kedvedet a bútorfelújításhoz. Mi számos tapasztalattal gazdagodtunk, amiket ezek a találkozások adtak, és így feltöltődve bízunk benne, hogy mihamarabb, újra együtt festhetünk majd!