Egy költözés megviselheti az ember idegeit, de az új lakás varázsa adrenalinként hat. Így gyűrhető le a fáradtság, és ez segíthet abban, hogy lendületben maradjunk a kartondobozok becipelése után is.

Jöhet a kipakolás? Nem, előbb a konyhafelújítás!

Balázs Loretta nem sokat gondolkodott, szinte azonnal ecsetet ragadott, és első lépésként, néhány hét alatt új konyhát varázsolt maguknak.

Olvass tovább, és ismerd meg történetét!

Az Annie Sloan termékekkel Oxfordhisrhire-ben, egy ismerős által ismerkedtem meg, nagyon szerettem elsétálni az oxfordi bolt mellett.
Kedvelem a nagy és letisztult tereket, illetve a shabby chic stilust egy kis francia és angol country stílussal keverni, valamint a meleg színek keverékét, ha dekorálásról van szó.

Négy hete költöztünk be az első közös családi házunkba és az első projektem a konyha volt. Munka mellett elég nagy kihívás volt kivitelezni, de szerencsére mára összeállt a kép. Az előtte fotókon látszik, hogy a konyhabútornak fa hatású borítása van, amit igazából lusta voltam leszedni, ezért 3 rétegben kellett felvinnem a festéket.

A konyhához az Old White és a Paris Grey színeket választottam, így került fel 2 réteg fehér és egy réteg szürke, amelyet egy réteg wax-szal zártam. Amire nagyon kell figyelni az az, hogy az első réteg festéknek nagyon sűrűnek kell lennie, hogy jól megtapadjon, majd minden egyes rétegnek egy kicsit vizesebbnek, így el tudjuk kerülni, hogy csíkos legyen a végeredmény. A másik titka a krétafestéknek, hogy nem szabad sajnálni a pénzt a jó ecsetre.


Aki nem szereti a kopottas stílust, annak azt ajánlom, hogy kezdő és záró rétegeknek is ugyan azt a színt használja. Nekem a waxolás volt a legnehezebb, valahogy nem áll a kezemre a waxoló ecset, ezért egy fehér rongyot használtam, és így sokkal gyorsabban haladtam. A waxot munka közben mindig a radiátoron tartottam, hogy puha maradjon.

Természetesen találok kis hibákat rajta, ha sokáig nézegetem, de rengeteget tanultam a festésről ebben a három hétben. Utólag például azt is, hogy figyelni kell arra, hogy ha valami olaj vagy bor kerül a festett felületre, akkor azt azonnal le kell takarítani mosogatószeres szivaccsal, mert könnyedén beszívhatja a festék. Illetve mivel sokat dolgoztam vele, szeretném minél tovább megóvni az állapotát, amely olyan apró dolgokban is megjelenik, hogy kis műanyag védőgombokat tettem a fiókokra és az ajtókra, amelyek így nem tudnak becsapódni, így a festés nem sérülhet.

..és, ha már apróság, a fotón látható késtartó is megújult! Duck Egg Blue színnel átfestve sokkal jobban passzol az “új” bútorhoz, mint a korábbi feketével.

A konyha jelenlegi állapota még mindig nem végleges meg, mert még szeretném lecserélni a jelenlegi munkalapot egy meleg színű tölgyfára, és a mosogatót is egy Edinburgh fehér kerámia mosogatóra. Valószínűleg a fogantyúknak is menniük kell, helyette kovácsoltvas vagy réz fogantyúkra gondoltam. Szerintem most még egy kicsit minimalistának tűnik a látvány, de a kisebb nagyobb változtatásokkal hamarosan előbújik az angol vidéki stílus.

Kedves Loretta! Köszönjük a képeket, és a konyhaszekrény felújításáról írt történetet, szuper lett az “új bútor”, gratulálunk! További kitartást kívánunk az új otthonotok berendezéséhez és jó szórakozást a dekorálásához!

==============

HA MÁR ÁTFESTETTED A KONYHABÚTORDAT (vagy hasonlóan  NAGY bútorfestő kihívásban álltál helyt) ÉS SZÍVESEN MEGMUTATNÁD NEKÜNK, AKKOR KÜLD EL KÉPEKKEL TARKÍTOTT SZÖVEGEDET PÁR MONDATOS BEMUTATKOZÓ SZTORIVAL EGYÜTT AZ INFO@ANNIESLOAN.HU E-MAIL CÍMRE ÉS MI BÜSZKÉN MEGMUTATJUK ITT A BLOGON MÁSOKNAK IS!