A mi Horváth Ildikónk elérkezett Painter’s in Residence munkásságának utolsó állomásához. Milyen színt is választhatott volna a három hónapos poszt betöltésének lezárásaképpen, ha nem a szinte már védjegyévé vált kékes Chalk Paint-ek valamelyikét?

10231

A hatalmas ruhásszekrény egésze ombre technikával készült, amelyhez főként a Duck Egg Blue és a Louis Blue kékjeit használta. A száradást követően száraz ecsettel Graphite színt vitt fel a bútor felületének egyes részeire, valamint a szélekre, hogy mélyítse a különböző árnyalatokat.

Az ombre hatás eléréséhez vízzel töltött spray-t használt, amely nagy segítségére volt az eltérő tónusok láthatatlan összemosásánál. A szekrény tetejére egy világos árnyalatot vitt fel, amelyet az Amsterdam Green és a Pure festékek egyvelegéből kapott. A sötét zöldes árnyalathoz addig adagolta a világos Pure színt, ameddig végül el nem érte ezt a nagyon halvány, kicsit türkizes tónust.

Ezt követően újra a spray-t használta, majd a Greek Blue és a Pure mixét vitte fel a középső részekre, míg végül már csak a szekrény alsó része volt hátra, amely a legsötétebb része a bútornak. Ehhez a Greek Blue és a Napoleonic Blue színeket használta. Ezután az egész felületet lefújta vízzel és alaposan eldolgozta az egyes árnyalatok közötti éleket, hogy egy igazán sima és hibátlan átmenetet kapjon.

Végül, de nem utolsó sorban, a szekrény tetőtől talpig át lett kenve egy kis Dark és Black Wax-szal. Az végleges eredmény pedig abszolút magáért beszél. Fantasztikus lett!

tmpnull (3)

Így a Painter’s in Residence végéhez érve el kell mondanunk, hogy elképesztően büszkék vagyunk arra, hogy Annie egy magyar származású alkotót tisztelt meg ezzel a pozícióval! Ildikó alkotásai egytől-egyig káprázatosak voltak! Innen is szeretnénk gratulálni Neked Ildikó, és további sok sikert kívánunk a jövőben! Mi már izgatottan várjuk az újabb alkotásokat!

…És Te?

Horváth Ildikó munkáit itt tudod megnézni!