Mielőtt interjút készítettünk volna Horváth Ildikóval, sok-sok munkáját néztük végig. Feltűnt, hogy valamilyen úton-módon megjelenik a kék szín az általa elkészített darabok külsejében, úgyhogy adta magát a kérdés:

“Nagyon sokszor használsz kékes árnyalatokat. Ez véletlen, vagy tudatosan csempészel bele az alkotásaidba mindig ebből a színből?” Kattints ide, és nézd meg mit válaszolt! 

 

tmpnull (5)

A legutóbbi alkotásában szintén a kék egy harsányabb árnyalata dominál, ami nem más mint a Napoleonic Blue.

A klasszikus, francia ruhás szekrény átalakításánál Ildikó a részletekre és a mintákra fókuszált. Ezeket szerette volna egy kicsit jobban hangsúlyozni, így Graphite színnel kontúrozta a faragásokat. Az erőteljes Napoleonic Blue árnyalatot a French Linen visszafogott színével tompította.

Miközben újabb és újabb színeket vitt fel a bútor felületére, vízzel spriccelte a már meglévő festést és úgy színezte át az egyes területeket tmpnull (6)az Aubusson Blue élénkebb kék színével.

Az ajtókon lévő mélyedésekre a Honfleur és a French Linen kombinációjából alkotott új árnyalatot vitte fel, majd a száradást követően egy kicsit felcsiszolta az egyes részeket, hogy felszínre hozza a fa természetes erezetét.

Zárásképpen az áttetsző Clear Wax segítségével mélyítette és tette hosszan tartóvá a színek élénkségét.

Az első alkotását már láttad? Ha nem, akkor gyorsan kattints ide!