Ahogy már egy korábbi bejegyzésünkben is említettük Horváth Ildikó lett az új Painter’s in Residence, így az elkövetkezendő időszakban rengeteg új alkotással fogja megörvendeztetni a bútorfestés szerelmeseit.

Ildikó elsőként egy régi írószekrényt bújtatott új köntösbe. A színek kiválasztásánál kanadai otthonához tartozó kertje játszott nagy szerepet, amelynek káprázatos színei munkájában is visszaköszönnek.

tmpnull

A bohém stílus eléréséhez a Chalk Paint festékeket rétegezve vitte fel az egész felületre, amelynek alap színét a Florence és a Pure árnyalat keveréke adta meg. A bútor egyes részeit tovább finomította az Arles, az Amsterdam Green és a Graphite különleges tónusával. Egy kisebb fejű ecset segítségével az Olive árnylatot is belecsempészte a szekrény végleges megjelenésébe, amelyet fröcskölő mozdulatokkal vitt fel foltokban a bútorra.

Az írószekrény ajtaját lehajtva újabb minták bukkannak fel. Az egységes Graphite színt hortenzia levél formákkal dobta fel, amelyeket Olive, Antibes Green, Amsterdam Green és Arles színben jelenített meg az adott felületen.

jhkl

Végül az egészet Clear Wax felhasználásával finishelte, amelytől az egész bútor egy enyhe fényt kapott.

Neked, hogy tetszik Ildikó első alkotása?