Annie Sloan néhány hete jelentette be, hogy az új Painter’s In Residence a magyar származású Horváth Ildikó!

A Painter’s in Residence program keretében Annie Sloan személyesen választ ki egy bútorfestőt a világ bármely tájáról és 3 hónapon keresztül anyagokkal, eszközökkel támogatja munkásságát, aki cserébe Annie-nek dedikált alkotásokkal lepi meg őt és az egész Annie Sloan közösséget!

Arra gondoltunk, hogy felkeressük Ildikót és megkérdezzük tőle, hogyan élte meg ezt a jó hírt és, milyen alkotásokkal készül nekünk az elkövetkezendő időszakban!

Fogadjátok szeretettel a vele készült interjút, amiben Nemiskacat Enikő működött közre!

21752422_1672923466064620_650997153035792721_n

Szia Ildikó! Először is engedd meg, hadd gratuláljak a magam és az egész Annie Sloan Hungary nevében az új kinevezésedhez. Hogyan élted meg, amikor megtudtad, hogy Annie Sloan téged választott az új Painter’s in Residence pozícióra?

Szia Enikő! Nagyon szépen köszönöm, még most is alig tudom elhinni, hogy ez velem történik. Jó pár éve követem Annie Sloan munkásságát és rendszeresen használtam a Chalk Paint festékeit. Mindig csodáltam azoknak az alkotóknak a munkáit, akik megkapták a Painter’s In Residence posztot. Őszintén szólva titkos vágyam volt, hogy egy nap majd az én nevem is ott legyen a sorban. És tessék: az álom valóra vált!

Éppen az e-mailjeimet ellenőriztem, amikor megláttam Annie levelét. A szívem hevesen kezdett verni, amikor olvastam az üzenetét. Azt kérte, hogy legyek én a következő festője. Olyan álomszerű volt az egész. Egyrészt elképesztően boldog voltam, másrészt nagyon izgultam.

Mégis, talán a legnehezebb az volt, hogy senkivel nem oszthattam meg ezt a fantasztikus örömhírt. Hónapokig titokban kellett tartanom, csak a legközelebbi hozzátartozóim tudtak a dologról.

Ez az idő, azonban tökéletes volt arra, hogy kiválasszam azt az öt különböző darabot, amelyet Painter’s In Residence festőként át akarok alakítani, hogy inspiráljam a bútorfestés szerelmeseit.

22365435_10159403361355305_7849736221158890244_n

Mi is nagyon izgatottak lettünk, amikor megláttuk a nevedet. Nagyon büszkék vagyunk Rád, hiszen a gyökereid a magyar földre vezetnek vissza. Jelenleg Kanadában élsz. Mennyire befolyásolja a művészetedet a külföldi kultúra?

Igen, magyar származású vagyok, egészen pontosan Sopronba vezethetőek vissza a gyökereim. Több, mint 22 éve, azonban Kanadában élek.

Egy teljesen átlagos nap volt, amikor ráébredtem, hogy a bútorfestés számomra sokkal több, mint egy délutáni foglalkozás. Felkeltem, kinéztem az ablakon és akkor megpillantottam a szomszéd háza előtt egy rusztikus konyhaasztalt, amely kidobásra várt. Ott, abban a pillanatban beleszerettem a különleges darabba, úgyhogy megragadtam a kedvesem kezét és már szaladtunk is érte, hogy megmentsük.

Behoztuk a házba, de akkor még nem tudtam, hogy pontosan mit is szeretnék vele kezdeni. Csak annyi volt biztos, hogy valami lesz vele. Elkezdtem szépen lecsiszolni és teljesen átfestettem, mire a kedvesem azt mondta: „Ezt többször is csinálhatnád!”

Nagyon sokszor használsz kékes árnyalatokat. Ez véletlen, vagy tudatosan csempészel bele az alkotásaidba mindig ebből a színből?

Nincsen kedvenc színem, de ahogy elnézem, az utóbbi időben tényleg szinte minden bútorom megjelenésében feltűnik a kék szín vagy annak különböző árnyalatai. Egyébként, nem tudatosan használom ezt a tónust, egyszerűen csak mindig odakeveredik az ecsetemre. 🙂

22449985_1692609290762704_2793477970578671178_n

A bútorfestés már a mindennapjaid részét képezi és kimondhatjuk, hogy a munkád egyben a hobbid is. Mit tanácsolsz azoknak, akik most indulnak el ezen az izgalmas úton?

Ez igaz, hogy hobbinak indult. Mára azonban, már a teljes napomat és szinte minden időmet a bútor átalakítás tölti ki.

Azoknak pedig, akik most vágnak bele a festegetésbe, azt tanácsolom: Ha valami elsőre nem is úgy néz ki, ahogy elképzelted, ne legyél csalódott és ne add fel! A festéket nagyon könnyű javítani, és az is jó megoldás, ha még egyszer átmész az adott felületen. A kulcs a gyakorlásban rejlik, úgyhogy gyakorolj, amennyit csak lehet!

Már nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy ebben a három hónapban, milyen alkotásokkal kápráztatsz el minket. Elárulsz egy-két kulisszatitkot, mire számíthatunk?

Mint, ahogy látjátok, nagyon szeretem a színeket, úgyhogy az elkövetkezendő három hónapban nagyon színes darabokat láthattok majd.

És akkor jöjjön egy kis kulisszatitok!

A színek mellett főként a textúrákra fogom helyezni a hangsúlyt és a kedvenc festési technikám is előtérbe kerül. Ez pedig nem más, mint az ombre! Imádom! Egyelőre ennyit mondhatok! 🙂 A többit pedig az oldalamon láthatjátok!

22728833_1703260126364287_2672609885003969172_n

 

Nagyon köszönjük Ildikónak ezt a remek interjút! 

Ha kíváncsiak vagytok az ombre festési technikára, akkor olvassátok el korábbi cikkünket ide kattintva,amelyben eláruljuk Nektek, milyen módszerrel érhetitek el a tökéletes átmenetet!

Kövessétek Ildikó és az Annie Sloan Hungary Facebook oldalát, hogy azonnal értesüljetek az újdonságokról!

 

Horváth Ildikó

Facebook: Restored4u

Weboldal: www.restored4u.com