Vannak olyan esetek, amikor egyszerűen nem jön az a bizonyos ihlet. Hiába van a képzeletünkben valami, mégsem alakul úgy, hogy egyből meg is valósítsuk.

Zsuzsi is pontosan ezt érezte, amikor a két éve nála pihenő régi tálalóra pillantott. Csak annyiban volt biztos, hogy az új szín valamilyen zöldes-türkizes árnyalat lesz! A képzeletében egy nagyon finom, egyszerű kredenc jelent meg. Aztán eljött a nap, amikor az álmait a valóságba ültette és új köntösbe öltöztette a régi bútort!

Most pedig Veled is megosztja, hogy varázsolta újjá otthona egyik legszebb kiegészítőjét!

Elég rossz állapotban volt a kredenc, ettől függetlenül a gyönyörű formája miatt egyedi darabnak számított. Különleges volt a számomra!

Először a pulton lévő lapot szedtem fel, majd az egészet átcsiszoltam. Ugyanakkor a hibáit nem javítottam ki, mert szerettem volna egy részben meghagyni az eredeti kinézetét.

kredenc

Annie Chalk Paint palettájáról a Provence árnyalatot választottam, amelyet az Old Ochre színnel finomítottam. Így született meg az általam elképzelt visszafogott, türkizes tónus. A szekrény belsejének kiszínezésére szintén az Old Ochre árnyalatot választottam, amelyre fehér mintákat festettem az Old White segítségével.

kredenc5

Az alkotás közben nagyon sokszor változtattam meg a gondolataimat, hiszen először csíkosra szerettem volna a belsejét, aztán az is megfordult a fejemben, hogy az egészet lestencilezem azzal a mintával, amelyet végül csak egy-egy üres részre vittem fel az ajtókra, valamint a belső területekre. Érdekes, hogy mennyi variáció játszódik le az ember fejében, míg legvégül megszületik a tökéletes darab.

kredenc1

A festést Clear Wax-szal és Dark Wax-szal zártam. A sötét finisht az egész szekrényre felvittem, beleértve a fiókok széleit, az éleket és a felső lapot is.

A végeredmény pedig pontosan olyan lett, amilyet megálmodtam. Úgy gondolom megérte kivárni a megfelelő pillanatot.

kredenc7

 

Név: Mező Zsuzsi

Facebook: ZsuzskaLak

Kattints ide, ha szeretnél körbe nézni Zsuzsi kézműves boltjában!