Ha Annie festékeire gondolunk, legtöbbször a vintage stílus jelenik meg előttünk a koptatható textúrák miatt. Pont ezért szeretjük a Chalk Paint festékeket, mert egyszerű velük dolgozni és a rétegezés révén olyan egyedi külsőt adhatunk bútorainknak, amiről korábban csak fantáziálgattunk.

Azonban a babás stílus kedvelői mellett rengetegen rajonganak a modern formákért. A geometrikus, éles vonalakba nem nehéz beleszeretni, hiszen a bennük rejlő letisztultság adja az átütő végeredményt.

Te is a precíz vonalak szerelmese vagy? Akkor most mutatunk Neked 3+1 elképesztően látványos tippet, hogyan dobd fel otthonodat ezekkel az egyszerű formákkal!

1: Mélyülj el a részletekben! 

A hatásos eredmény érdekében érdemes egy világos alapot választanod bútorodnak, mint például az Old White vagy a Pure, és arra felvinni az általad leginkább kedvelt mintát. Belecsempészhetsz egy kis játékosságot azzal, ha a mintákat egymástól eltérő árnyalatokban viszed fel az egységes felületre! Így nemcsak kontrasztokat tudsz varázsolni egy-egy mozdulattal, de a formák monotonitását is megtörheted! Látványos kombináció lehet a Scandinavian Pink, az Antoinette és a Florence festékek ötvözése.

Ha szereted az aprólékos munkát, akkor ez a mozaiktechnika egy igazán Neked való választás!

84ca91ebad9aa42a53fbcdd532e9c801

2: Játssz a különböző árnyalatokkal!

Igaz a mondás, hogy “a kevesebb, néha több!” Ha régi székeidet dobnád fel, akkor válassz mindegyikhez egy-egy eltérő tónusú Chalk Paint festéket és vidd fel őket egy határozott vonalban, ahogy  a képen is látod! Bár mindegyik szín eltérő és még a csíkok vastagsága sem egyezik meg, pont a minta sajátosságának köszönhető, hogy mégsem kelt olyan érzést, mintha nem egy családba tartozna a négy szék.

Kísérletezz bátran az eltérő árnyalatokkal, hiszen a végeredmény itt is magáért beszél!

5030

3: Dobd fel az üres falat a színek erejével!

Nemcsak bútoraidra festhetsz mintákat, hanem a falra is! Ha ezzel még várnál, akkor szuper dekoráció lehet egy ilyen saját kézzel készített “festmény” is, amely remek kiegészítője lehet egy-egy nagyobb üres felületnek. Itt is érvényes a kontrasztok ereje, ezért bátran fogadd meg a második tippet és kísérletezz Annie Chalk Paint palettájának színeivel!

e9cd02a6aeffae08727630d38d7b4802

 

+1: Használd ki a bútor eredeti színét! 

Az átalakítások során gyakran a bútor egész felületét beborítjuk valamilyen színnel, azonban rendkívül izgalmas végeredményt kaphatsz, ha meghagyod egy-egy részen az eredeti árnyalatot is. Törd meg a formák szabályosságát a színek rétegezésével és használd a bútor eredeti kinézetét úgy, mintha a minta részét képezné! A barnának remek kiegészítője lehet a képen is látható Aubusson Blue, Pure és Giverny árnyalat.

Ha az egyediség híve vagy, ezzel módszerrel garantáltan látványos hatást érhetsz el!

Samantha_Pattillo-Final_1B

 

Neked melyik technika tetszik a legjobban?