Csók-Gyöngy Tímeának mindig is szívügye volt, hogy az otthona valóban melegséget sugározzon. Amikor férjével belevágtak a lakásfelújításba, akkor bizony előkerültek a csiszolók, a fúrók és a festékek is.

„Amikor beköltöztünk, az ágyunkon kívül két kis szekrényünk volt. Gondoltam szerzek egy-két régi, olcsó darabot, amíg nem telik újra. Esetleg le is festem, hogy arra a kis időre is passzoljon a környezethez, valamint hozzánk.”

Egy napon, amikor éppen a játszótérről sétált haza két kicsi fiával, beszélgetésbe elegyedett egy hölggyel, akinek megemlítette, hogy az elkövetkezendő pár napban az otthon pihenő bútoroknak szeretne új színt adni. Ekkor szerzett tudomást egy bútorfestő csoportról, ahol mindig rengeteg szépséges alkotás lát napvilágot.

„Csatlakoztam az oldalhoz én is és igazából attól a naptól kezdve minden szabadidőmet a bútorfestésnek szentelem. Új technikákat fedezek fel és szinte minden cikket elolvasok, ami a témához kapcsolódik. Hála Enikőnek, pedig megismerkedhettem az Annie Sloan festékekkel, amelyeket alig vártam, hogy végre kipróbáljak!”

 


Kíváncsi vagy, hogyan alakította át bútorait Tímea? Most elmeséli Neked!


01

Örömmel vágtam bele a munkába, nagyon izgatott voltam, hogy valami újdonság került a kezeim közé. Minden tapasztalatnak örülök és persze a kíváncsiságom is határtalan, ha bútorfestésről van szó.

Elsőnek egy visszafogott koloniál lerakó asztalkát választottam, mert pici és nagyon jellegzetes vonásokat tudhat magáénak a lábai miatt. Egy percig nem volt kérdés, hogy az Amsterdam Green karakteres színét vajon, hogyan használjam fel. Ehhez az erőteljes árnyalathoz a Chalk Paint festékek közül a Graphite tónust választottam, amit csak a lábak alsó részére kentem fel. Az volt a célom, hogy a festés úgy hasson, mintha elegáns, kopogós cipői lennének az asztalkának.

Az első észrevételem az Annie Sloan festékekkel kapcsolatban, hogy mindegyikük sűrű és tartalmas. Azért volt számomra ez igazán nagy meglepetés, mert a korábbi tapasztalataim más festékekkel közel sem voltak ilyen jók. Volt olyan, hogy három-négy réteg festéket is fel kellett vigyek, ahhoz, hogy elfogadható és egyben egyenletes felületet kapjak. Itt pedig elég volt csak egy réteg, szóval elsőre nem is nagyon akartam hinni a szememnek. 🙂

Annyira tetszett az eredmény, hogy nem csiszoltam vissza, így a krétafesték ezen előnyét nem használtam ki. Legalább a következő alkalommal nem kérdés, hogy mit fogok letesztelni.

nyeremény

Az asztalka tetejének díszítésére egy pillangó mintát választottam. A3 méretre szerkesztettem, kinyomtattam, majd transzferáltam a felületre. A fekete kontúrvonalak mentén aranyszínű zselés tollat használtam, hogy ezzel a csillogással még inkább kiemeljem a felrajzolt motívumot.

03

A stenciljeim közül egy keskeny mintát választottam, ami tökéletesen illett az asztal stílusához. A főoldalon ezt egy arany metál wax segítségével tettem még látványosabbá, a többi oldalon pedig a korábban használt Graphite árnyalatot használva varázsoltam újabb motívumokat.

04

Finishként háromféle waxot használtam, amit érzésből vittem fel az asztalka különböző részeire.  A bútor nagy részén főként Clear Waxot használtam, az asztalka lapján pedig a Dark Wax és a Metál Wax nyújtott igazán lenyűgöző hatást. A képek sajnos nem adják vissza azokat a ragyogó tónusokat, amelyek a fényben csakúgy vibrálnak. Játékos és izgalmas lett a végeredmény, amire nagyon büszke vagyok.

05

Ami biztos, hogy remek érzés Annie csodás termékeivel dolgozni. Sokkal gazdaságosabb és a színek is rendkívül egyediek. Az igazság az, hogy most még inkább felébredt bennem a vágy, hogy újra belevágjak egy projektbe és felfedezzem a termékekben rejlő lehetőségeket.

Még van pár Chalk Paint festék itthon, amit most kincsként őrizgetek, jól megfontolva, hogy melyik bútor legyen az a szerencsés, aki megkapja.


Pár hete hivatalosan is megalakult a Selyemfény Műhely, amelynek jelenléte remélem, hogy egyre nagyobb teret hódít majd. A célom az, hogy az alkotásaimmal kitűnjek az egyhangú formák és színek világából, ezzel csalva mosolyt a Te arcodra is! ♥ Ha eddig csak kacérkodtál a bútorfestés gondolatával, hogy milyen jó lenne kipróbálni, akkor itt az ideje, hogy megtedd az első lépést! Hidd el érdemes!


A cikket írta Csók-Gyöngy Tímea:

Facebook: https://www.facebook.com/selyemfenymuhely